Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κύριε Πρόεδρε της Αντιπολίτευσης, αργήσατε να εμφανίσετε μια καινούργια ομάδα μάχης

Μοιραστείτε το

Κύριε Πρόεδρε της Αντιπολίτευσης,

Αργήσατε να εμφανίσετε μια καινούργια ομάδα μάχης, η οποία περιλαμβάνει πολλά νέα πρόσωπα. Αργήσατε και εσείς προσωπικά, αλλά και το κόμμα σας γενικότερα. Τι μπορεί να καταφέρουν αυτοί οι άνθρωποι μέσα σε τρείς βδομάδες, ειδικά μετά από ένα κάκιστο αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, δεν το ξέρουμε.

Μάλλον δεν μπορούν να καταφέρουν πολλά. Όμως είναι κρίμα που καθυστερήσατε 4 χρόνια. Γιατί αυτά που τώρα προσπαθείτε να κάνετε, ακόμη κι αν δεν είναι απολύτως επιτυχημένα, ακόμη κι αν δεν φέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, θα έπρεπε να τα είχατε παρουσιάσει μετά τις εκλογές του 2019. Έστω το 2020 ή το 2021.

Το κάνετε μετά από μία μεγάλη ήττα και αυτό προκαλεί ένα ακόμη ερώτημα. Έπρεπε να πέσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ τόσα σκαλοπάτια για να πάρετε ριζικές αποφάσεις; Έπρεπε να προκληθεί ένα τόσο αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα για να συγκρουστείτε με παθογένειες του κόμματός σας; Για να ξεπεράσετε στερεότυπα και φωνές που κρατούσαν πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ;

Πάντως σε γενικές γραμμές οι αποφάσεις δημιουργούν ήδη ένα καλύτερο κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι πολλοί αυτοί που ελπίζουν τώρα πως η νέα εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει το σοκ του προηγούμενου αποτελέσματος, και αν καταφέρει να κρατηθεί σε επίπεδα ικανά να αντιμετωπίσει την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Τα πρόσωπα που βγήκαν στην πρώτη γραμμή, δεν έχουν απλώς μια διαφορετική ρητορική, γνωρίζουν τα θέματά τους, έχει γνώσεις τεχνοκρατικές, έχουν αντίληψη της πραγματικότητας και έχουν σχέσεις με τα προβλήματα της κοινωνίας, τα σύγχρονα προβλήματα -και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Εστω τώρα…

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.