Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Καλάθι της Σαρακοστής: Πού κινούνται οι τιμές στα σαρακοστιανά και ποια προϊόντα είναι στη λίστα

Μοιραστείτε το

Σε εφαρμογή έχει τεθεί εδώ και λίγες ώρες το «Καλάθι της Σαρακοστής» που περιλαμβάνει συγκεκριμένα νηστίσιμα είδη και αποτελεί ουσιαστικά μία προσθήκη στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» για τις ημέρες της Σαρακοστής, μέχρι και το Πάσχα. Σε αυτό το πλαίσιο η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Παπαθανάσης, επισκέφθηκαν τη Βαρβάκειο Αγορά κάνοντας αυτοψία στα προϊόντα που πωλούνται από τα ιχθυοπωλεία.

 

«Είμαστε πρώτη μέρα στην Ιχθυαγορά. Είχαμε την πρωτοβουλία να κάνουμε καλύτερες τιμές από πέρυσι στα Σαρακοστιανά. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει δύο οφέλη: Όσοι έρθουν να ψωνίσουν από εδώ, θα κερδίσουν χρήματα και επίσης με τις τιμές που ανακοινώθηκαν εδώ, όλη η αγορά θα έχει μέτρο σύγκρισης ώστε να μην χρεώνει κάποιος ότι θέλει» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πού κινούνται οι τιμές στα Σαρακοστιανά

Σχετικά με τις τιμές, ανακοινώθηκε ότι οι κόκκινες γαρίδες θα πωλούνται 12-14 ευρώ το κιλό, τα καλαμάρια 9-12 ευρώ το κιλό, τα μικρά θράψαλα 5-6 ευρώ, οι σουπιές 10-13 ευρώ και η τσιπούρα 5,98 ευρώ το κιλό.

«Το χταπόδι είναι λίγο δύσκολο να ενταχθεί στο καλάθι, λόγω επάρκειας, γι αυτό και δεν το τοποθετήσαμε εξ αρχής. Θα μπει όμως στο μέλλον» τόνισε ο πρόεδρος των Ιχθυοπωλών Βασίλης Σίμος, εξηγώντας  έτσι την απουσία του χταποδιού απότη λίστα με τα προϊόντα του καλαθιού.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.