Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αγρια ομοφοβική επίθεση κατά φοιτητών στην Κύπρο από κουκουλοφόρους Ι ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το

Επίθεση από κουκουλοφόρους σε εκδήλωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/2) στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης Accept – LGBTI Cyprus”, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα του πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια ομιλίας που διοργάνωσε η Φοιτητική Ένωση Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με τίτλο “Accept – LGBTI Cyprus”, και άρχισαν να ψεκάζουν με πυροσβεστήρες ομιλητές και κοινό.

Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλεται, χτύπησαν άτομα και επιτέθηκαν σε φοιτητές και ομιλητές, πετώντας αντικείμενα. Ταυτόχρονα, φώναζαν διάφορα ομοφοβικά συνθήματα μίσους. Κατά την αποχώρησή τους, προκάλεσαν καταστροφές.

“Η επίθεση προκάλεσε πανικό στους παρευρισκομένους, τόσο για το μένος της όσο και τον αριθμό των μασκοφόρων!”, αναφέρει η καταγγελία.

Οπως μετέδωσε το Sigmalive, επικαλούμενο τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ένα από τα ύποπτα πρόσωπα, επιτέθηκε εναντίον ενός από τα παρευρισκόμενα στην εκδήλωση πρόσωπα, ηλικίας 21 ετών, χτυπώντας το με γροθιά στο πρόσωπο. Το 21 ετών πρόσωπο μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες

Καταδίκη από Χριστοδουλίδη

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης καταδίκασε την επίθεση των κουκουλοφόρων, τονίζοντας πως “ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα σε δημοκρατικό κράτος.

Επικεντρωνόμαστε αποφασιστικά στην προσπάθεια για άρση όλων των διακρίσεων που περιορίζουν δικαιώματα πολιτών ή προκαλούν ανισότητες και στηρίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή, ως δημοκρατική κατάκτηση.

Πράξεις βίας, όπως αυτές που έλαβαν χώρα στο ΤΕΠΑΚ δεν είναι αποδεκτές και είναι καταδικαστέες. Η Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση του περιστατικού και αναμένουμε πολύ σύντομα να υπάρξει αποτέλεσμα”.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.