Μέμος Μπεγνής: «Η Ελλάδα είναι τόσο ακριβή πια που συμφέρει κάποιος να πάει στο εξωτερικό να κάνει διακοπές»
Καλεσμένος της Σταματίνας Τσιμτσιλή στο «Happy Day» το πρωί της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2026, ο Μέμος Μπεγνής μίλησε για τις αλλαγές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στη ζωή του, τις προσωπικές του επιλογές, την ανάγκη του για περισσότερη ηρεμία, αλλά και την επιθυμία του να εγκαταλείψει κάποια στιγμή τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και να ζήσει κοντά στη φύση.
Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο κόστος των διακοπών στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως η χώρα μας είναι πλέον τόσο ακριβή, ώστε για αρκετούς ταξιδιώτες μπορεί να συμφέρει περισσότερο ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Παράλληλα, μίλησε για την ιδιαίτερη αγάπη του στη Σρι Λάνκα, την οποία έχει επισκεφθεί δύο φορές, χαρακτηρίζοντάς την επίγειο παράδεισο.
Μέμος Μπεγνής: Η Ελλάδα και το κόστος των διακοπών
«Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι τόσο ακριβή πια που συμφέρει κάποιος να πάει στο εξωτερικό να κάνει διακοπές παρά εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μέμος Μπεγνής, σχολιάζοντας τις αυξημένες τιμές που έχουν διαμορφωθεί στον τουρισμό και στην καθημερινότητα.
Ο ηθοποιός, ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει πως, παρά το υψηλό κόστος, αναγνωρίζει τη μοναδική ομορφιά της χώρας. «Έχουμε βέβαια από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου, δεν το συζητώ», είπε, εκφράζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα, αλλά και τον προβληματισμό του για το πόσο ακριβές έχουν γίνει οι διακοπές σε δημοφιλείς προορισμούς.
Ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του έχει η Σρι Λάνκα, την οποία έχει επισκεφθεί δύο φορές. «Έχω ερωτευτεί τη Σρι Λάνκα. Έχω πάει δύο φορές. Αν υπήρχε παράδεισος επί της γης, νομίζω θα ήταν αυτή», δήλωσε, περιγράφοντας με ενθουσιασμό έναν προορισμό που φαίνεται να τον έχει επηρεάσει βαθιά.
Η επιθυμία του να ζήσει κοντά στη φύση
Ο Μέμος Μπεγνής μίλησε ακόμη για την ανάγκη του να απομακρυνθεί κάποια στιγμή από τους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής. Όπως εξομολογήθηκε, όσο περνούν τα χρόνια εκτιμά περισσότερο τη μοναχικότητα, την απλότητα και την επαφή με τη φύση.
«Όσο μεγαλώνω, μ’ αρέσει η μοναχικότητά μου και κάποια στιγμή θα είχα ένα όνειρο να τα παρατήσω όλα και να μείνω σε ένα τέτοιο μέρος, απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, με λίγους ανθρώπους δικούς μου αγαπημένους και να ζω στη φύση, να ζω απλά», ανέφερε.
Για τον ίδιο, η επιστροφή σε έναν πιο λιτό τρόπο ζωής δεν αποτελεί απλώς μια ρομαντική ιδέα, αλλά μια βαθύτερη ανάγκη. «Μ’ αρέσει αυτό. Το να γυρνάμε στις ρίζες μας και στη φύση», πρόσθεσε, δείχνοντας πως η ηρεμία και η αποστασιοποίηση από την ένταση της καθημερινότητας έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία στη ζωή του.
Η επιλογή της χορτοφαγίας
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στη χορτοφαγική διατροφή που ακολουθεί εδώ και περίπου 13 με 14 χρόνια. Όπως εξήγησε, η απόφασή του να γίνει vegetarian βασίστηκε κυρίως σε ηθικούς λόγους και στην αγάπη του για τα ζώα.
«Δεν μου έλειψε ποτέ το κρέας. Το ψάρι μου λείπει πολύ, γιατί πάντα ήμουν ψαροφάγος, αλλά το κάνω για ηθικούς λόγους καταρχάς», είπε. Μιλώντας για τις μαζικές σφαγές και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα ζώα, τόνισε πως όσο μεγαλώνει γίνεται ολοένα πιο ευαισθητοποιημένος.
Παράλληλα, κράτησε μια μετριοπαθή στάση απέναντι στις διατροφικές επιλογές των άλλων. «Εγώ έτρωγα κάποτε, οπότε δεν θα πω “μην τρως” ή “με ενοχλεί στο πιάτο σου”, είναι λίγο φασιστικό αυτό», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως δεν θεωρεί σωστό να επιβάλλει κανείς τις προσωπικές του επιλογές στους γύρω του.
Γυμναστική, λιγότερη ζάχαρη και αποχή από το αλκοόλ
Τα τελευταία χρόνια ο Μέμος Μπεγνής έχει αλλάξει σημαντικά και την καθημερινότητά του, υιοθετώντας έναν πιο συστηματικό και υγιεινό τρόπο ζωής. Όπως αποκάλυψε, έχει επιστρέψει δυναμικά στη γυμναστική, έπειτα από μια μακρά περίοδο κατά την οποία την είχε εγκαταλείψει.
«Γυμνάζομαι πάρα πολύ, ειδικά τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, επειδή τα είχα παρατήσει καμιά δεκαριά χρόνια», δήλωσε. Πλέον, έχει εντάξει στην καθημερινότητά του τις ασκήσεις με βάρη και γυμνάζεται τέσσερις έως πέντε φορές την εβδομάδα, για περισσότερο από μία ώρα κάθε φορά.
Επιπλέον, τους τελευταίους μήνες έχει κόψει εντελώς τη ζάχαρη, ενώ απέχει από το αλκοόλ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι αλλαγές αυτές δείχνουν την προσπάθειά του να φροντίζει περισσότερο την υγεία του και να διατηρεί μια ισορροπία τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.
Η δύσκολη απόφαση να κόψει το κάπνισμα
Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στη ζωή του ήταν η διακοπή του καπνίσματος. Ο Μέμος Μπεγνής αποκάλυψε πως για περίπου 20 χρόνια κάπνιζε σχεδόν δύο πακέτα την ημέρα, χαρακτηρίζοντας το κάπνισμα τη μοναδική μεγάλη κατάχρηση που είχε στη ζωή του.
Η απόφασή του να σταματήσει ήρθε όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με τις φωνητικές του χορδές. «Κάποια στιγμή λόγω παλινδρόμησης είχα κάνει ένα οίδημα στις χορδές και μου είπε ο γιατρός ότι και στο τσιγάρο οφείλεται αυτό», εξήγησε.
Ο γιατρός τον προειδοποίησε πως, αν ήθελε να συνεχίσει να τραγουδά και να εργάζεται στον χώρο, θα έπρεπε να κόψει το τσιγάρο. Η προειδοποίηση αυτή λειτούργησε καταλυτικά. «Όπως είχα εξάρτηση και έλεγα ότι εγώ χωρίς το τσιγάρο δεν μπορώ να ζήσω, την επόμενη μέρα το έκοψα», ανέφερε.
Με αφορμή τη συνέντευξή του, ο Μέμος Μπεγνής μίλησε ανοιχτά για έναν τρόπο ζωής που βασίζεται πλέον στην υγεία, την απλότητα και την προσωπική ισορροπία. Παράλληλα, η άποψή του πως η Ελλάδα είναι τόσο ακριβή πια που μπορεί να συμφέρει κάποιος να κάνει διακοπές στο εξωτερικό άνοιξε μια συζήτηση που αφορά πολλούς ταξιδιώτες. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ο ίδιος εξακολουθεί να αναγνωρίζει τη μοναδική ομορφιά της χώρας και να αναζητά προορισμούς που του προσφέρουν ηρεμία, επαφή με τη φύση και μια πιο ουσιαστική καθημερινότητα.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης