Σημείωμα αυτοκτονίας είχε αφήσει ο 21χρονος Άρτουρ Α., δράστης της επίθεσης σε σχολείο στο Γκρατς της Αυστρίας, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.
Η αυστριακή εφημερίδα αναφέρει ότι η αστυνομία βρήκε το σημείωμα στο σπίτι του δράστη, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε στο σχολείο, όπου προηγουμένως είχε σκοτώσει δέκα άτομα και τραυματίσει άλλα δώδεκα.
Ο 21χρονος, κάτοικος Γκρατς, είχε φοιτήσει στο ίδιο σχολείο, από το οποίο ωστόσο δεν αποφοίτησε ποτέ, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα
«Κανείς στην Αυστρία δεν έχει διάθεση για γιορτή». Με αυτά τα λόγια, ο καγκελάριος Κρίστιαν Στόκερ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία, κάνοντας επίσης λόγο για «σκοτεινή μέρα» για τη χώρα.
Ο 21χρονος, κάτοικος της περιοχής και πρώην μαθητής στο ίδιο σχολείο, εισέβαλε σε δύο τάξεις όπου σκότωσε οκτώ ανθρώπους, σκότωσε επίσης μία μαθήτρια έξω από το κτίριο και κατόπιν αυτοκτόνησε στις τουαλέτες, ενώ βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση.
«Η σημερινή μέρα είναι μια σκοτεινή μέρα στην Ιστορία της χώρας μας. Η επίθεση συνιστά εθνική τραγωδία, η οποία μας θλίβει βαθιά. Η χώρα στέκει αυτή την στιγμή σιωπηλή. Εννέα άνθρωποι έχασαν ξαφνικά τη ζωή τους. Δεν υπάρχουν λόγια να απαλύνουμε αυτόν τον πόνο. Η χώρα μας στέκει σιωπηλή. Το σχολείο πρέπει να είναι ένας τόπος εκπαίδευσης. Η επίλυση των διαφορών διά της βίας δεν πρέπει ποτέ να γίνει μέρος της ζωής μας» δήλωσε ο κ. Στόκερ από το Γκρατς και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. «Κανείς στην Αυστρία δεν έχει διάθεση για γιορτή» ούτως ή άλλως, δήλωσε και πρόσθεσε ότι αύριο στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη την χώρα.
Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:
