Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολεμικά πλοία και υποβρύχια της Ρωσίας σε ετοιμότητα στη Μαύρη Θάλασσα

Μοιραστείτε το

Η Ρωσία έχασε δύο πολύ σημαντικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της, το καταδρομικό Moskva αλλά και το αποβατικό Saratov που βυθίστηκαν, ωστόσο διατηρεί ισχυρές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα με τον στόλο να διατηρεί την επιχειρησιακή δυνατότητα να πλήξει παράκτιους και άλλους στόχους στην Ουκρανία, σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

 

Την ίδια στιγμή με τα στενά του Βοσπόρου κλειστά για κάθε μη τουρκικό πολεμικό πλοίο, οι Ρώσοι δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα πλοία που έχασαν.

Όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, περίπου είκοσι σκάφη του ρωσικού ΠΝ, συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων, βρίσκονται στη ζώνη επιχειρήσεων της Μαύρης Θάλασσας. «Το στενό του Βοσπόρου παραμένει κλειστό για όλα τα πολεμικά πλοία εκτός των τουρκικών, κάτι που σημαίνει ότι η Ρωσία δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσει το Moskva, το καταδρομικό που έχασε», προσθέτει. Το συγκεκριμένο πλοίο είχε κυρίως ρόλο αντιαεροπορικής προστασίας της ναυτικής δύναμης που επιχειρεί στην περιοχή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε το βρετανικό υπουργείου Άμυνας με ανεξάρτητο τρόπο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.