Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Περισσότεροι από 1.300 μετανάστες και πρόσφυγες πνίγηκαν ή χάθηκαν πέρυσι στα ανοιχτά της Τυνησίας

Η Τυνησία φαίνεται να έχει αντικαταστήσει τη Λιβύη ως το βασικό σημείο αναχώρησης στην Αφρική για όσους προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τη σύγκρουση σε άλλες περιοχές της Αφρικής και στη Μέση Ανατολή.

Μοιραστείτε το

Αριθμός-ρεκόρ με τουλάχιστον 1.313 μετανάστες έχει αναφερθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους, στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας πέρυσι.

Την αναφορά έκανε οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων, επισημαίνοντας την επιδείνωση της μεταναστευτικής κρίσης στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 75% του αριθμού των νεκρών ή αγνοουμένων στις ακτές της Ιταλίας, της Λιβύης και της Μάλτας, δήλωσε στο Reuters ο Ραμαντάν Μπεν Αμόρ, αξιωματούχος στο Τυνησιακό Φόρουμ Οικονομικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Η Τυνησία αντικατέστησε τη Λιβύη ως το βασικό σημείο αναχώρησης στην Αφρική για όσους προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τη σύγκρουση σε άλλες περιοχές της Αφρικής και στη Μέση Ανατολή με την ελπίδα καλύτερης ζωής στην Ευρώπη.

Περίπου 100 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν εξαφανιστεί στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας από τα μέσα Ιανουαρίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.