Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλβανία: Φυλάκιση δυόμισι ετών πρότεινε ο εισαγγελέας για Μπελέρη

Ο ίδιος ο κ Μπελέρης καταγγέλει ότι "κάποιοι έχουν πλαστογραφήσει στοιχεία" προκειμένου να τον καταστήσουν κατηγορούμενο.

Μοιραστείτε το

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας κρίθηκε ένοχος από την Αλβανική δικαιοσύνη για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς, με προτεινόμενη ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών. Όπως αναφέρεται, το αδίκημα της εκλογικής διαφθοράς τιμωρείται από 1 έως 5 χρόνια, οπότε η εισαγγελική πρόταση κινείται σε ένα μέσο διάστημα.

Για τον Παντελή Κοκαβέση, συνεργάτη του Μπελέρη, ο εισαγγελέας πρότεινε δύο χρόνια φυλάκισης ενώ και για τους δύο ζητήθηκε η υποχρεωτική καταβολή δικαστικών εξόδων, ύψους 166.000 λεκ (περίπου 1.600 ευρώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη του Φρέντι Μπελέρη στο ειδικό δικαστήριο SPAK, θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου, με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Ο ίδιος ο κ Μπελέρης κατά την ακροαματική διαδικασία τόνισε ότι «Με καταδικάζετε σε μια πολιτική φυλακή. Δεν με αφήνετε να ορκιστώ και να είμαι κοντά στον λαό της Χειμάρρας. Κάποιοι έχουν πλαστογραφήσει στοιχεία και με εμφανίζουν κατηγορούμενο».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.