Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Παραλύει» η Γαλλία: Νέος απεργιακός ξεσηκωμός κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης Μακρόν

Μοιραστείτε το

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Γαλλία κατά  της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης Μακρόν. Εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους σε κάθε γωνιά της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικάτων και φορέων για νέα 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην επιμονή της κυβέρνησης Μακρόν να προχωρήσει και να υπερψηφίσει τη μεταρρύθμιση παρά το συνεχόμενο και αυξανόμενο κύμα οργής στις τάξεις των πολιτών.

 

Οι διαδηλωτές έχουν βαφτίσει την 23η Μαρτίου «Μαύρη Πέμπτη», ενώ στις κινητοποιήσεις στο Παρίσι αναμένεται να συμμετάσχει και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

«Η καλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε στον Μακρόν είναι η παρουσία εκατομμυρίων πολιτών στους δρόμους», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του συνδικάτου CGT, Φιλίπ Μαρτίνες.

 

Λόγω της σημερινής απεργίας δεν θα λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος, οι αερομεταφορές, τα σχολεία, οι αποθήκες πετρελαίου και ο τομέας καθαριότητας.

 

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος δεν κάνει βήμα πίσω. Σε συνέντευξή του στη γαλλική τηλεόραση, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η δρομολογημένη αύξηση κατά δύο έτη του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (από τα 62 στα 64) θα εφαρμοστεί, ακόμη κι αν αυτό έχει κόστος στη δημοφιλία του.

«Σας λέω υπεύθυνα, δεν επιδιώκω την επανεκλογή μου. Ούτως ή άλλως δεν μπορώ συνταγματικά, όμως ανάμεσα στο βραχυπρόθεσμο δημοσκοπικό όφελος και το καλό της χώρας, επιλέγω το εθνικό συμφέρον. Κι αν γι’ αυτό χρειάζεται να χάσω σε δημοφιλία, μπορώ να το αντέξω», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μακρόν.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.