Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μασσαλία: Έξι νεκροί, δύο αγνοούμενοι από την κατάρρευση της πολυκατοικίας – Εκατοντάδες άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν προληπτικά

Οι ερευνητές προσπαθούν να καθορίσουν τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε την κατάρρευση

Μοιραστείτε το

Μειώνονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε την Κυριακή στη Μασσαλία, στη νοτιοανατολική Γαλλία, ενώ οι ερευνητές προσπαθούν να κατανοήσουν τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη η οποία οδήγησε στην κατάρρευση του κτιρίου.

Μέχρι στιγμής στα ερείπια της πολυκατοικίας έχουν εντοπιστεί έξι νεκροί, ενώ δύο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται περισσότερες από 48 ώρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου, που βρισκόταν στο νούμερο 17 της οδού Τιβολί. «Ο απολογισμός παραμένει ο ίδιος, οι επιχειρήσεις συνεχίζονται» προκειμένου να βρεθούν επιζώντες, δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Όπως είχε δηλώσει την Κυριακή η εισαγγελέας της Μασσαλίας Ντομινίκ Λορένς, οκτώ άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονταν στα ερείπια.

Η τοπική εφημερίδα La Provence ανακοίνωσε την ταυτότητα των ενοίκων της πολυκατοικίας και κατά συνέπεια των πιθανών θυμάτων: Η Αννά και ο Ζακί, 82 και 86 ετών, που ζούσαν στο ισόγειο, η Νικόλ, 66 ετών, επίσης στο ισόγειο, η Ανουανιέτα, 89 ετών, στον πρώτο όροφο, η Μαριόν και ο Μισέλ, 31 και 29 ετών, στον δεύτερο και τέλος ο Ζακ και η Αν- Μαρί, 73 και 74 ετών, στη μεζονέτα του 3ου και 4ου ορόφου.

Στο μεταξύ οι ερευνητές προσπαθούν να καθορίσουν τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε την κατάρρευση, με το ενδεχόμενο να υπήρξε διαρροή αερίου να μοιάζει το πιθανότερο.

Εξάλλου για τους περίπου 200 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους από τα γύρω κτίρια, το ερώτημα που εγείρεται είναι πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικίες τους. Αυτό αποκλείεται για τους ενοίκους εκείνου με αριθμό 15, μεγάλο μέρος του οποίου κατέρρευσε λίγες ώρες μετά το 17, όπως και για αυτούς του 19, που επίσης κινδυνεύει με κατάρρευση.

«Στην αρχή, μας είπαν να πάρουμε πράγματα μιας ημέρας. Παίρνουμε ρούχα και πράγματα μιας ημέρας σε 5 λεπτά. Έτσι τώρα επιστρέψαμε για περισσότερα πράγματα γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει Θα μπορούσε να διαρκέσει μια εβδομάδα, τελικά Χρειάζονται ειδικοί για να δουν την κατάσταση των κτιρίων», εξηγεί ο Richard Lelong, κάτοικος της πληγείσας περιοχής.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο και άλλα κτίρια ενδέχεται να κριθούν μη κατοικήσιμα: «είναι πιθανό να έχουν μετακινηθεί γειτονικά κτίρια, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», προειδοποίησε χθες Δευτέρα ο υπεύθυνος της δημαρχίας της Μασσαλίας για την ασφάλεια Γιανίκ Οανεσιάν.

Οι ένοικοι πέντε ή έξι κτιρίων που βρίσκονται πιο μακριά από το νούμερο 17 της οδού Τιβολί μπόρεσαν να επιστρέψουν σήμερα στα σπίτια τους.

Παράλληλα επετράπη χθες στους ενοίκους των 220 διαμερισμάτων που έχουν εκκενωθεί να επιστρέψουν για λίγα λεπτά στα σπίτια τους για να πάρουν προσωπικά τους αντικείμενα ή έγγραφα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.