Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Η Ουκρανία ανήκει στη Ρωσία»: Νέες δηλώσεις του Ντμίτρι Μεντβέντεφ

«Το σημερινό ουκρανικό κράτος, πρώτα απ' όλα, είναι καταστροφικό για τους ίδιους τους πολίτες του», τόνισε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Μοιραστείτε το

Ο άλλοτε Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αρνήθηκε την κυριαρχία της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η χώρα στην οποία εισέβαλε η Μόσχα «είναι, φυσικά, η Ρωσία», όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (04/03).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του κράτους από το 2008 έως το 2012 και τώρα είναι αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι «το σημερινό ουκρανικό κράτος, πρώτα απ’ όλα, είναι καταστροφικό για τους ίδιους τους πολίτες του, για τους πολίτες μιας – στην πραγματικότητα – αποτυχημένης χώρας, το καλύτερο πράγμα που τους περιμένει είναι να γίνουν σκλάβοι».

Μπροστά σε έναν χάρτη που δείχνει την Ουκρανία διαιρεμένη μεταξύ Ρωσίας, Πολωνίας και Ρουμανίας, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρόσθεσε: «Προηγουμένως, ένας από τους ηγέτες της Ουκρανίας είπε ότι η Ουκρανία δεν είναι Ρωσία. Αυτή η ιδέα πρέπει να εξαφανιστεί για πάντα. Η Ουκρανία είναι, φυσικά, η Ρωσία».

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ μιλούσε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας στην περιοχή του Κρασνοντάρ της Ρωσίας, η οποία συνδέεται μέσω της γέφυρας του Κερτς με την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσάρτησε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, το 2014.

Μάλιστα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ επανέλαβε τα σχόλια που έκανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη δεξαμενή σκέψης με έδρα τη Μόσχα, στη Λέσχη Συζητήσεων Βαλντάι, τον περασμένο Οκτώβριο, λέγοντας: «Η Ρωσία δεν έχει σύνορα». Η εικόνα μιας πινακίδας στη Μόσχα με το σχόλιο του Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εικόνα μιας διαφημιστικής πινακίδας στη Μόσχα με το σχόλιο του Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο μήνα. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για τα σύνορά μας με ακρίβεια και περιεκτικότητα: “Τα σύνορα της Ρωσίας δεν τελειώνουν πουθενά”. Αυτά είναι πολύ καλά λόγια».

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.