Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γαλλία: Νίκη Μακρόν επί της Λεπέν με 54% βλέπουν οι δημοσκόποι

Μοιραστείτε το

Δέκα περίπου ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών και ο Εμανουέλ Μακρόν δείχνει να παίρνει σαφές προβάδισμα έναντι της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στη χώρα.

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα γαλλικά Μέσα, ο Γάλλος πρόεδρος δείχνει να επωφελείται από τη μεταφορά των ψηφοφόρων ωστόσο η διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψηφίους υπολογίζεται πως θα είναι μικρότερη απ’ ότι το 2017, όταν ο Μακρόν είχε νικήσει με διπλάσιο ποσοστό (66,1 έναντι 33,9%).

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε το δίκτυο RTL η διαφορά είναι της τάξης του 8% με τον Μακρόν να κερδίζει το 54% των ψήφων και τη Λεπέν το 46%. Ο νυν πρόεδρος φαίνεται πως προσελκύει το 46% των ψηφοφόρων του Γιανίκ Ζαντό, με το 40% όλων όσοι ψήφισαν του Οικολόγους, να προτίθενται να απέχουν από τη νέα ψηφοφορία. Αντίστοιχα προσελκύει περί το 39% των ψηφοφόρων της εκπροσώπου της Δεξιάς, Βαλερί Πεκρές, αλλά και ένα ποσοστό κοντά το 30% από τους ψηφοφόρους του σοσιαλιστή Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

Από την άλλη πλευρά το 79% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού Ερίκ Ζεμούρ αναμένεται να ψηφίσει τη Λεπέν ενώ περιμένει υποστήριξη και από εκείνους που ψήφισαν τον Νικολά Ντουπόντ‑Αινιάν. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη δημοσκόπηση η Λεπέν ««δεν είναι σε θέση προς το παρόν να πείσει περισσότερους ψηφοφόρους της Βαλερί Πεκρές και του Ζαν-Λυκ Μελανσόν».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.