Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Άλεκ Μπάλντουιν: Αποσύρθηκαν όλες οι κατηγορίες εναντίον του για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Οι εισαγγελείς του Νέου Μεξικού απέσυραν τις κατηγορίες

Μοιραστείτε το

Οι εισαγγελείς του Νέου Μεξικού απέσυραν τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν, για την υπόθεση πυροβολισμού στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» τον Οκτώβριο του 2021, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας, Χάλινα Χάτσινς.

Αυτό δήλωσαν οι δικηγόροι του 64χρονου, αναφέροντας επίσης ότι διορίστηκαν νέοι ειδικοί εισαγγελείς τον Μάρτιο, για να επιβλέπουν τις ποινικές διώξεις για τον πυροβολισμό με το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός, αφού ο νομικός που χειριζόταν προηγουμένως τις υποθέσεις, αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση και ενθαρρύνουμε μια σωστή έρευνα για τις συνθήκες αυτού του τραγικού ατυχήματος», ανέφεραν οι δικηγόροι του Άλεκ Μπάλντουιν, Luke Nikas και Alex Spiro.

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μπάλντουιν έφτασε στη Μοντάνα για να συνεχίσει τα γυρίσματα της ταινίας «Rust», η οποία γυριζόταν στο Νέο Μεξικό τη στιγμή του θανάτου της Χάτσινς.

Υπενθυμίζεται ότι, ο ηθοποιός και η Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, η οπλουργός της ταινίας, είχαν κατηγορηθεί για δύο κακουργήματα: την ανθρωποκτονία από αμέλεια και την ακούσια ανθρωποκτονία κατά τη διάπραξη μιας νόμιμης πράξης.

Ωστόσο, αμφότεροι κατηγορήθηκαν «εναλλακτικά», που σημαίνει ότι το δικαστήριο μπορούσε να τους καταδικάσει μόνο για μία από τις δύο κατηγορίες. Η πρώτη συνοδεύεται από μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ενώ η δεύτερη επιφέρει ελάχιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό ποια θα είναι η ποινική διαχείριση για την Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.