Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αϊόβα: Νεκρός ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε σχολείο

Ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ τονίζουν πως ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε, μετά την επίθεση στο σχολείο.

Μοιραστείτε το

Ασφαλείς είναι πλέον οι κάτοικοι της Αϊόβα, όπως διαβεβαίωσε ο σερίφης Άνταμ Ινφάντε, μετά την ένοπλη επίθεση ενός δράση στο σχολείο «Perry High School» τραυματίζοντας δεκάδες άτομα. «Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος», διαβεβαίωσε ο σερίφης καθώς ο δράστης έχει αναγνωριστεί αλλά ο σερίφης δεν θέλησε να δώσει άλλες πληροφορίες για την ταυτότητά του ή για την κατάσταση της υγείας του ή για το αν έχει συλληφθεί.

Αναφέρεται πως τόσο το CNN όσο και το NBC News αναφέρουν πως ο δράστης είναι νεκρός, ενώ άλλα ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ τονίζουν πως αυτοπυροβολήθηκε.

Κατά τις επίσημες δηλώσεις του ο σερίφης Άνταμ Ινφάντε, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τον αριθμό των θυμάτων, όμως τονίζεται ότι το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέφερε πως υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός από την επίθεση.

Ο Ινφάντε είπε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για την παρουσία του ενόπλου στο Λύκειο της πόλης Πέρι γύρω στις 07:37 το πρωί, τοπική ώρα. Οι αστυνομικοί έφτασαν «μέσα σε επτά λεπτά» στο σχολικό συγκρότημα και «εντόπισαν πολλά θύματα. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι ακριβώς τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

«Ευτυχώς, υπήρχαν ελάχιστοι μαθητές και εκπαιδευτικοί στο σχολείο» επειδή ήταν ακόμη πολύ πρωί και τα μαθήματα δεν είχαν αρχίσει, εξήγησε ο σερίφης.

 

Μόλις ενημερώθηκε η αστυνομία για το περιστατικό, κατέφθασαν άμεσα περιπολικά και απομόνωσαν το κτήριο, ενώ ένα ιατρικό ελικόπτερο φάνηκε να προσγειώνεται κοντά στο σχολείο. Η «Daily Mail» προσθέτει ότι στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα και δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σημειώνεται πως σήμερα ήταν η πρώτη μέρα επιστροφής μετά τις χειμερινές διακοπές για τους μαθητές του Perry High School. Το συγκεκριμένο σχολείο είναι μέρος της κοινοτικής σχολικής περιφέρειας Perry, η οποία βρίσκεται περίπου 25 μίλια βορειοδυτικά του Des Moines και φοιτούν περίπου 1.785 άτομα, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.