Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Θάσος: Τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού

Η τουρίστρια από την Τσεχία κατέρρευσε όταν βγήκε από τη θάλασσα στην παραλία της Αστρίδας - Το ασθενοφόρο έφτασε 50 λεπτά μετά την κλήση στο ΕΚΑΒ

Μοιραστείτε το

Την τελευταία της πνοή περιμένοντας ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ άφησε τουρίστρια από την Τσεχία στη Θάσο.

Όπως μεταδίδει το kavalanews.gr η ίδια αφού βγήκε από τη θάλασσα στην παραλία της Αστρίδας κατέρρευσε.

Άνθρωποι που βρίσκονταν στην παραλία κάλεσαν το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού, το οποίο σύμφωνα με το ίδιο μέσο έφτασε στην παραλία 50 λεπτά μετά την κλήση στο ΕΚΑΒ.

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο στην παραλία τέσσερις άνθρωποι έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) προσπαθώντας να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο όταν το ΕΚΑΒ παρέλαβε τη γυναίκα διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο ήδη έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή ενώ οι αρχές ερευνούν την υπόθεση.

Το γεγονός σύμφωνα με το kavalanews.προκάλεσε τις αντιδράσεις τουριστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, τουρίστες κάνουν έκκληση προς τις τοπικές και τις εθνικές αρχές, μέσω του Forum Thassos, για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες για τους προορισμούς που είναι γεμάτοι τουρίστες.

«Μόλις ενημερώθηκα μέσω προσωπικού μηνύματος ότι πέθανε άτομο από την Τσεχία στην παραλία της περιοχής του Αστρίς. Καλώ και πάλι τις τοπικές και εθνικές αρχές στην Ελλάδα, όπως θα κάνουν και το 2021, να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς ιατρικές υπηρεσίες στα νησιά γεμάτα τουρίστες. Είναι εξωπραγματικό πώς το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί έρχεται μετά από 30 χλμ και 51 λεπτά μόνο και μόνο για να βρει τον θάνατο. Εάν τα επανειλημμένα αιτήματά μου μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημη απάντηση, ίσως τώρα, που είναι αργά, κάτι γίνεται και μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιες τραγωδίες μεταξύ ντόπιων και τουριστών. Δεν γνωρίζω ακριβώς τα αίτια θανάτου, αλλά μάλλον αν υπήρχε άλλο ασθενοφόρο στον Ποτό ή στην Κινύρα, η 45-50χρονη γυναίκα θα ζούσε τώρα» είναι η χαρακτηριστική ανάρτηση.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.