Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τέμπη: Τι φέρεται να ισχυρίζεται το Φρουραρχείο της Βουλής για το σβήσιμο των 57 ονομάτων

Μοιραστείτε το

Αλγεινή εντύπωση και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να σβηστούν μέσα σε λίγες ώρες από το Σύνταγμα τα ονόματα των νεκρών από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

 

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις και τις συμβολικές δράσεις στήθηκε επιχείρηση καθαρισμού των ονομάτων των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, ανήμερα της επετείου του ενός χρόνου από την τραγωδία.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται πηγές του Φρουραρχείου της Βουλής, αξιωματικός της υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων ότι υπάρχουν συνθήματα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Πώς αποφασίστηκε να σβηστούν τα ονόματα

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι κατ’ εντολή του φρούραρχου δόθηκε η εντολή να σβηστούν όλα τα συνθήματα που είχαν γραφτεί στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, αλλά δεν είχαν τη γενική εικόνα για το τι γράφουν αυτά τα συνθήματα.

«Κάθε φορά που γίνονται πορείες στο κέντρο της Αθήνας και γράφονται συνθήματα, αυτά σβήνονται με πάγια εντολή», φέρονται να ισχυρίζονται πρόσωπα από το Φρουραρχείο της Βουλής.

Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής, σύμφωνα με όσα επικαλούνται οι ίδιες πηγές της ΕΡΤ, δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.