Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τέμπη: Εντοπίστηκε μια ακόμη σορός στα συντρίμμια – Στους 46 οι νεκροί – Δύσκολη η ταυτοποίηση των θυμάτων Ι ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το

Συνεχίζονται απρόσκοπτες οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία στην περιοχή της φονικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, με τις προσπάθειες των διασωστών να έχουν επικεντρωθεί στο δεύτερο και τρίτο βαγόνι.

Γύρω στις 08:00 ξεκίνησαν και πάλι οι μηχανές στους γερανούς, οι οποίοι επιχειρούν πάνω στο δεύτερο και το τρίτο βαγόνι. ΟΙ διασώστες έχουν εστιάσει στο συγκεκριμένο σημείο καθώς ο τρόπος που έχει πλαγιάσει το τρίτο βαγόνι, πιθανό να έχει δημιουργήσει σημεία «τυφλά» για τα σωστικά συνεργεία. Ετσι επιχειρείται να φύγουν όσα κομμάτια από το βαγόνι είναι δυνατόν έτσι ώστε να εκμηδενίσουν οι διασώστες τον αριθμό των αγνοουμένων από τη σύγκρουση των τρένων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσκολεύει αρκετά σήμερα ο κακός καιρός, καθώς από νωρίς το πρωί βρέχει καταρρακτωδώς στην περιοχή της τραγωδίας.

 

Με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, ειδικές ομάδες συνεχίζουν να επιχειρούν παράλληλα και στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχουν καεί ολοσχερώς. Τα πάντα γίνονται με μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του μεγάλου όγκου των βαγονιών. Μάλιστα, θα ελεγχθούν όλα τα κομμάτια του τρένου ξανά και ξανά μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν ερευνηθεί τα πάντα. Οι διασώστες και ομάδες της ΕΜΑΚ, βήμα – βήμα, ερευνούν κάθε σπιθαμή των βαγονιών και αναζητούν διόδους για να μπορέσουν να εισέλθουν σε όλα τα σημεία. Γύρω από το σημείο του δυστυχήματος έχουν στηθεί σκηνές ώστε να οργανώνεται καλύτερα η επιχείρηση. Εκεί οι διασώστες παίρνουν λίγες ανάσες, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τις έρευνες.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.