Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πολυτεχνείο: Η μαζικότερη πορεία των τελευταίων ετών

Μοιραστείτε το

Μία από τις μαζικότερες πορείες για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (17/11), με χιλιάδες κόσμου να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας, για να τιμήσουν το διαχρονικό μήνυμα υπεράσπισης της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Οι συμμετέχοντες στη σημερινή πορεία ξεπέρασε τις 40.000, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 19 προληπτικές προσαγωγές (πριν από τις πορείες).

Οι πύλες του ιστορικού κτιρίου στην οδό Πατησίων, όπου χιλιάδες πολίτες συνέρρευσαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς, έκλεισαν στις 13:00, για την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης κεκλεισμένων των θυρών, κατά την οποία έγινε η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκε το προσκλητήριο των νεκρών.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα “οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία”, φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ 25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ξεκίνησαν την πορεία, κατευθυνόμενοι προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Στην κεφαλή της πορείας προπορευόταν η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, η οποία μεταφέρεται κάθε χρόνο από τα χέρια μελών της ΠΑΣΠ, για να καταλήξει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.