Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Panic button: Ερχεται η εφαρμογή για βοήθεια στις γυναίκες που κινδυνεύουν

Μοιραστείτε το

Μία νέα εφαρμογή, που θα επιτρέπει στις γυναίκες να ζητούν βοήθεια όταν κινδυνεύουν, το Panic button, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. «Με τη βοήθεια της έξυπνης τεχνολογίας και της Vodafone μια εφαρμογή θα επιτρέπει στη γυναίκα να μπορεί με ένα κουμπί να ζητάει βοήθεια, το panic button, που αποτελούσε αίτημα δεκαετιών όλων των γυναικείων οργανώσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά για τη νέα αυτή ειδική εφαρμογή.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στην Ουκρανία: Live οι εξελίξεις της 13ης ημέρας – Σε εξέλιξη η απομάκρυνση αμάχων από τη Σούμι – Κατάπαυση πυρός σε 4 πόλεις

Παράλληλα, πέρα από τη λειτουργία του panic button, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις κινήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στη χώρα, τονίζοντας πως για πρώτη φορά η χώρα μας απέκτησε εθνικό σχέδιο για την ισότητα των φύλων και οι γυναίκες θωρακίζονται από κάθε διάκριση.

«Γεφυρώθηκαν νομοθετικά οι ανισότητες στις αμοιβές. Οι γυναίκες θωρακίζονται από κάθε διάκριση. Το επίδομα γέννησης και επέκταση γονικών αδειών βοηθούν κυρίως τις γυναίκες να συνδυάζουν καριέρα και οικογένεια. Αυτό τον μήνα ξεκινά ο θεσμός νταντάδες της γειτονιάς. Ξεκινά η λειτουργία του κέντρου καινοτομίας γυναικών» είπε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.