Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μεσολόγγι: Τρεις ώρες είχε «συνεδρία» στο Ίντερνετ ο Μπάμπης τη μοιραία μέρα – Τα κρυπτονομίσματα

Νέα δεδομένα στο μικροσκόπιο της Ανακρίτριας που ερευνά τη δολοφονία του 31χρονου στο Μεσολόγγι.

Μοιραστείτε το

Μυστήριο καλύπτει το γεγονός ότι ο 31χρονος Μπάμπης από το Μεσολόγγι εμφανίζεται να ξεκινά «συνεδρία» στο διαδίκτυο στις 20.37 της μοιραίας ημέρας της εξαφάνισής του μέχρι τις 23.49, δηλαδή για τρεις ώρες.

Αυτό αποκαλύφθηκε από την εξέταση στο κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τις επίμαχες ώρες ο Μπάμπης ήταν σε σύνδεση σε διαδικτυακή εφαρμογή και έκανε «συνεδρία».

Το δεδομένο αυτό μπήκε στο μικροσκόπιο της Ανακρίτριας, η οποία επιχείρησε να διαλευκάνει πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σε σχετική ερώτησή της προς τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη, ο κρεοπώλης φέρεται να απάντησε ότι δεν είδε καθόλου τον 31χρονο να μιλάει στο τηλέφωνο ή να κάνει κάποια «συνεδρία», προσθέτοντας ότι δεν πρόσεξε καν αν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο.

Πώς γίνεται όμως τις επίμαχες ώρες ο Μπάμπης να είχε διαδικτυακή δραστηριότητα; Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι η δραστηριότητα αυτή να σχετίζεται με ένα εύρημα στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του Μπάμπη βρέθηκε ένα μηχάνημα παραγωγής κρυπτονομισμάτων.

Πρόκειται για έναν υπολογιστή με ειδικά εξαρτήματα, μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να κάνει «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, να παράξει δηλαδή ψηφιακά νομίσματα. Πρόκειται για μία μορφή «επένδυσης» που όσο περνούν τα χρόνια διαδίδεται όλο και περισσότερο και στη χώρα μας. Φυσικά, πρόσωπα ή ομάδες ατόμων στήνουν τα σχετικά δίκτυα υπολογιστών και παράγουν κρυπτονομίσματα. Είναι μία διαδικασία ενεργοβόρα (διότι απαιτεί την υψηλή κατανάλωση ρεύματος), ωστόσο, αποφέρει κέρδος (αν και όχι τόσο σημαντικό).

Μετά τον εντοπισμό της μηχανής παραγωγής κρυπτονομισμάτων στο σπίτι του Μπάμπη οι Αρχές θα εξετάσουν μήπως η «συνεδρία» που αποκαλύφθηκε ότι έκανε τις επίμαχες ώρες σχετίζεται με την παραγωγή ψηφιακών νομισμάτων. Και αυτό διότι υπάρχει δυνατότητα να προγραμματίσει κάποιος τις ολιγόωρες «εξορύξεις» κρυπτονομισμάτων ή να δώσει τις σχετικές εντολές μέσω του κινητού του τηλεφώνου για να ξεκινήσει η «παραγωγή». Δεν χρειάζεται δηλαδή να είναι μπροστά στον υπολογιστή του ή στη συσκευή «εξόρυξης». Προς το παρόν οι Αρχές δεν έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα δεδομένα και αυτό αποτελεί ένα σενάριο σε σχέση με το διάστημα που ο Μπάμπης φαίνεται να είναι σε «συνεδρία» στο διαδίκτυο ενώ στην πραγματικότητα ήταν (τουλάχιστον για κάποια ώρα) μαζί με τον κρεοπώλη.

Σε άλλη ερώτηση της Ανακρίτριας σε σχέση με όλα όσα έγιναν τη μοιραία ημέρα κατά τη συνάντησή του με τον Μπάμπη, ο κατηγορούμενος απάντησε:

«Όταν τον συνάντησα είχε μια θήκη για όπλο, δεν ξέρω τι όπλο είχε μέσα, αν ήταν το δικό του ή κάποιο άλλο. Εγώ ξέρω ότι ο Μπάμπης είχε μόνο ένα όπλο το οποίο είχε αγοράσει από τον…, δεν θυμάμαι πότε, μάλλον πέρυσι και ήταν μια καραμπίνα. Ούτε φυσίγγια είδα ούτε το κινητό του και κατάλαβα ότι μέσα στη θήκη πρέπει να είχε όπλο, επειδή η θήκη ακουμπούσε στο πόδι μου. Θυμάμαι ότι φορούσε παντελόνι παραλλαγής το οποίο όμως είχε σκούρο χρώμα και από πάνω ένα ζακετάκι ή μπουφάν. Δεν θυμάμαι και ούτε είδα τη μπλούζα που φορούσε από μέσα. Όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο τον ρώτησα ‘τι το θες το όπλο; θα πας για κυνήγι;’ και αυτός μου είπε ‘κάπου που με περιμένει κάποιος’. Και υπέθεσα πως θα πάει για κυνήγι με κανέναν ξάδελφό του και δεν μου λέει… Εμείς, οι κυνηγοί, το έχουμε αυτό, να μη μαρτυράμε μεταξύ μας».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.