Κυριακή, 1 Ιουνίου 2025

Μεσολόγγι: Αστυνομικοί άσκησαν βία κατά 17χρονου μαθητή – Βίντεο

Μήνυση κατά των αστυνομικών, κατέθεσαν οι γονείς του 17χρονου μαθητή, ο οποίος δέχθηκε βία από αστυνομικούς κατά τη σύλληψη του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο 17χρονος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου διαμαρτυρήθηκε προς τους αστυνομικούς, όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν να βεβαιώσουν παράβαση εναντίον φίλου του, έξω από το σχολείο.

Στη συνέχεια, ο 17χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Κατά την προσαγωγή του, αστυνομικός -όπως μαρτυρά και το βίντεο- του έριξε γονατιά για να τον βάλει μέσα στο περιπολικό.

 

 

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν την αστυνομική βία κατά του μαθητή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «με αστυνομία δεν γίνεται παιδεία».

Μετά τη μεταφορά του 17χρονου στο Α.Τ., του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια κατά αστυνομικών υπαλλήλων και αργά τελικά το βράδυ της Δευτέρας, όπως μεταδίδει το aixmi-news.gr, μετά από εντολή εισαγγελέα, ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος.

Δείτε επίσης