Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κτηνωδία στην Κόνιτσα: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκούδες στην Εθνική Οδό

Μοιραστείτε το

Κτηνωδία στην Κόνιτσα. Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκούδες στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κοζάνης, στο 106ο χιλιόμετρο. Ανάμεσα στα νεκρά ζώα διακρίνεται και ένα μικρό αρκουδάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας epiruspost.gr οι αρκούδες φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς που δέχθηκαν. Τα άτυχα ζώα εντόπισε ο κ. Κώστας Παπαδημητρίου, ο οποίος κατάγεται από την Πλαγιά Κόνιτσας και ταξίδευε προς το Επταχώρι της Καστοριάς.

Άμεσα ενημερώθηκε τις αστυνομικές αρχές, που ξεκίνησαν έρευνα για το συμβάν, ενώ στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα νεκρά άγρια ζώα αναμένεται να φτάσει συνεργείο του Δασαρχείου.

Το Epiruspost επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πλαγιάς, Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος έλαβε γνώση του συμβάντος ύστερα από σχετική ενημέρωση από το Αστυνομικό Τμήμα.

«Πρόκειται για αποτρόπαια ενέργεια, την οποία καταδικάζουμε όλοι» ανέφερε. Σημείωσε ότι ο πληθυσμός της άγριας πανίδας έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια κάτι που απαιτεί προσοχή από όλους.

Κυρίως όμως απαιτεί οργανωμένη δράση σε περιόδους όπου η εξεύρεση τροφής είναι δύσκολη είτε για τις αρκούδες είτε και για τους λύκους. Αυτό οφείλουν να το δουν τόσο τα Δασαρχεία όσο και οι οικολογικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

«Ζούμε στα χωριά και είμαστε εξοικειωμένοι με την παρουσία των άγριων ζώων. Τα σεβόμαστε και αυτό οφείλουν να κάνουν όλοι. Τέτοια γεγονότα είναι θλιβερά και καταδικαστέα» σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.