Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κολωνός: Συνεχίζει να πληρώνεται ο 36χρονος εργαζόμενος του «Μεταξά» παρότι έχει προφυλακιστεί

Μοιραστείτε το

«Απών από την εργασία του» δηλώνεται ο εργαζόμενος του «Μεταξά» ο οποίος είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση των βιασμών σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό. Ο 36χρονος λαμβάνει κανονικά τον μισθό του, σημειώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Ο 36χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου «Μεταξά», ο οποίος προφυλακίστηκε για εμπλοκή στους βιασμούς κατά της 12χρονης στον Κολωνό, εισέπραξε κανονικά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τη μισθοδοσία του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου.

Ο συγκεκριμένος δεν έχει τεθεί ακόμη σε διαθεσιμότητα, λόγω γραφειοκρατίας, παρά το γεγονός ότι έδωσε σχετική εντολή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υποστηρίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Όχι μόνο δεν απολύθηκε από το Δημόσιο, αλλά ούτε καν σε διαθεσιμότητα δεν έχει θέσει ακόμη το νοσοκομείο τον 36χρονο. Δεν εκτέλεσαν καν την εντολή του Υπουργού Υγείας για διαθεσιμότητα από τις 16 Οκτωβρίου. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαδικασίες. Όμως, εδώ έπρεπε να τρέξουν ακαριαία», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Προσθέτουν επίσης, πως στις 27 Οκτωβρίου ο συγκεκριμένος υπάλληλος προπληρώθηκε ολόκληρο το δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο μηνιαίος μισθός του είναι 740 ευρώ και έλαβε 370 ευρώ ως αντίτιμο για τον μισό μήνα.

«Ενώ θα έπρεπε από 16 Οκτωβρίου, που έδωσε εντολή ο Υπουργός κ. Πλεύρης να βγει σε διαθεσιμότητα και να προλάβουν με κάθε τρόπο να προσαρμόσουν τη μισθοδοσία του», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Επιπροσθέτως, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, «κάθε ημέρα η υπηρεσία του δηλώνει ότι είναι απών από το πρόγραμμα εργασίας, ακόμη και σήμερα που είναι στη φυλακή και όχι σε διαθεσιμότητα, αφού δεν έχει έγγραφη ενημέρωση«, λένε οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ.

«Πάραυτα να κινηθεί η διαδικασία απόλυσης», ζητά η Ομοσπονδία.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.