Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Daniel: WWF “Πρώτη η Ελλάδα σε παραβιάσεις καταδικαστικών αποφάσεων για το περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση”

Επικεφαλής πολιτικής WWF Hellas: Γνωρίζαμε εδώ και χρόνια ότι η Θεσσαλία αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο

Μοιραστείτε το

«Η Ελλάδα είναι πρώτη σε αγνόηση των αποφάσεων του δικαστηρίου της Ε.Ε. για το περιβάλλον». Αυτό μεταξύ άλλων επεσήμανε, μιλώντας στην εκπομπή Kontra24 της Αναστασίας Γιάμαλη, στο Kontra Channel, η Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής πολιτικής της WWF Hellas.

Η κ. Νάντσου, υπογράμμισε εμφατικά, ότι όσα συμβαίνουν την τελευταία εβδομάδα στη Θεσσαλία, είχαν τρόπον τινά προβλεφθεί. Όπως είπε, «ειδικά ο Βόλος και πολλές από τις περιοχές που βρίσκονται σήμερα κάτω από τα νερά ήταν σε κόκκινο». «Το γνωρίζαμε εδώ και χρόνια ότι αυτές οι περιοχές αντιμετωπίζουν εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο» σημείωσε.

Η Ελλάδα αγνοεί συστηματικά τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για το περιβάλλον

«Αυτό που βλέπουμε τόσα χρόνια, είναι ότι η Ελλάδα, ως Πολιτεία, απεχθάνεται τον σχεδιασμό. Πρέπει να σχεδιάσουμε και να θωρακιστούμε» πρόσθεσε η ίδια. Εξάλλου, τόνισε, «η οδηγία της Ε.Ε. για τις πλημμύρες, προβλέπει ότι πρέπει να γίνουν χάρτες και ενημερώσεις του κόσμου για τον κίνδυνο πλημμυρών». Όπως είπε όμως, «η Ελλάδα, σταθερά, παραβιάζει και αυτή την οδηγία της Ε.Ε. καθυστερώντας αυτόν τον σχεδιασμό, την ενημέρωση της κοινωνίας και την επιστημονική τεκμηρίωση».

Η Θεοδότα Νάντσου, συμπλήρωσε ότι «γενικώς το περιβαλλοντικό δίκαιο, η Ελλάδα το έχει γραμμένο» και κατέληξε αποκαλύπτοντας ότι «βγαίνουν καταδικαστικές αποφάσεις από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια σε βάροος της Ελλάδας για παραβίαση του Δικαίου της Ε.Ε. αναφορικά με το περιβάλλον και η Ελλάδα τις αγνοεί». «Η Ελλάδα είναι πρώτη σε αγνόηση των αποφάσεων του δικαστηρίου της Ε.Ε. για το περιβάλλον. Δώδεκα αποφάσεις συνεχίζει να αγνοεί η Ελλάδα. Είναι ντροπή» είπε.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.