Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Φυλακές Τρικάλων: Διακινούσαν ναρκωτικά τις ώρες των επισκεπτηρίων – 7 συλλήψεις

Εκτιμάται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ

Μοιραστείτε το

Εξαρθρώθηκε, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε φυλακή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίστηκε χθες, συνελήφθησαν 7 άτομα, 4 άνδρες και 3 γυναίκες, μεταξύ των οποίων οι 2 άνδρες είναι έγκλειστοι σε σε κατάστημα κράτησης και ο ένας από αυτούς είχε τον ηγετικό ρόλο.

Στη δικογραφία, περιλαμβάνονται ακόμη 7 άτομα, ως κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, τουλάχιστον από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2023, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, δραστηριοποιούμενη στη διάπραξη παραβάσεων -κακουργηματικού χαρακτήρα- της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα:

– ο ένας έγκλειστος, έχοντας τον ηγετικό ρόλο, φρόντιζε προκειμένου η οργάνωση να προμηθευτεί ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη) και να αποκρυφτούν αυτές σε σακ βουαγιάζ,

– στη συνέχεια, οι σάκοι παραδίδονταν από τα δύο μέλη στους άλλους τρεις συλληφθέντες-μέλη, οι οποίοι, κατά περίπτωση, κανόνιζαν και μετέφεραν τις ναρκωτικές ουσίες στο κατάστημα κράτησης, εισάγοντας τους σάκους σε επισκεπτήρια που είχαν με έτερο έγκλειστο,

– ακολούθως, ο τελευταίος τους παρέδιδε στο αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, προκειμένου να διακινήσει τις ναρκωτικές ουσίες στο κατάστημα κράτησης.

Εκτιμάται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δραστηριότητά της ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα κελιά των έγκλειστων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-8 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης, σε μορφή σκόνης, συνολικού βάρους -33,6- γραμμαρίων,
-1 νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, σε μορφή σκόνης, βάρους -1,6- γραμμαρίων,
-5 σάκοι,
-5 αυτοσχέδια μαχαίρια,
-5 πλαστικά καπάκια στυλό, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη ζύγιση των ναρκωτικών ουσιών,
-1 κινητό τηλέφωνο &
-1 καλώδιο φόρτισης.

Επιπλέον, στην κατοχή των άλλων 5 συλληφθέντων και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη αποξηραμένη, βάρους -34,6- γραμμαρίων,
-2 αυτοσχέδια τσιγάρα μείγματος κάνναβης και καπνού,
-1.370 ευρώ,
-2 ζυγαριές &
-5 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται αρμοδίως, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.