Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Στα μαλακά οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για το φιάσκο – Τη γλιτώνουν με επίπληξη και πρόστιμο

Το πόρισμα παραδέχεται παραλείψεις και λάθη στον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ για τους νεοναζί Κροάτες χούλιγκανς που διέσχισαν ανενόχλητοι όλη την Ελλάδα

Μοιραστείτε το

Στα μαλακά με «ποινές» όπως επίπληξη ή χρηματικά πρόστιμα κατά περίπτωσης, πέφτουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη και για το φιάσκο της αστυνομίας που αν και είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για την επέλαση των νεοναζί Κροατών χούλιγκανς, τους άφησαν να διασχίσουν ανενόχλητοι όλη τη χώρα και να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια προκαλώντας τον θάνατο του φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, το πόρισμα για τις ευθύνες των αξιωματικών της ΕΛΑΣ αναφέρεται σε παραλείψεις και λάθη, οι ποινές, όμως, που προτείνει είναι αντιστρόφως ανάλογες του τεράστιου φιάσκου της ΕΛΑΣ με τα τραγικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα προτείνει κατά περίπτωση επίπληξη ή χρηματικό πρόστιμο και μάλιστα χωρίς να προτείνονται τα ανώτερα χρηματικά ποσά που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το μπαλάκι είναι, πλέον, στον Γιάννη Οικονόμου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open καθώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε άλλη εκτίμηση παρά τις προτάσεις για ποινές -«χάδι» του πορίσματος της ΕΔΕ.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της ΕΔΕ οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί αποκαλύφθηκε ότι έριχναν ο ένας το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλο ενώ αστυνομικός διευθυντής κατέθεσε μηνήσεις κατά του αρχηγού της ΕΛΑΣ και του γενικού γραμματέα του υπουργείου.

Ο στόχος τους, βέβαια, ήταν να υποβαθμίσουν τον ρόλο που είχαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου που όπως κατέδειξε η δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, επρόκειτο για απίστευτο αλαλούμ χωρίς αρχή, μέση και τέλος με αποτέλεσμα οι νεοναζί Κροάτες να αλωνίζουν στη χώρα με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, εξηγήσεις στο πλαίσιο της ΕΔΕ κλήθηκαν να δώσουν ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) Αστέριος Ματζιώκας, οι βοηθοί του Δημήτρης Δάβαλος και Βασίλης Καλαμπόκης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του αρχηγείου Ματθαίος Γιαννούλης και ο διοικητής της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ) Κώστας Χριστόλογλου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.