Κυριακή, 14 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δίκη Λιγνάδη: Ένταση με τον Κούγια -«Είναι ντροπή, έστησες μια σκευωρία»

Μοιραστείτε το

Να παραδοθεί το κινητό τηλέφωνο του δεύτερου μάρτυρα που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό του το 2015 στην Επίδαυρο, να απομαγνητοφωνηθεί και να ενταχθεί στη δικογραφία ολόκληρο το υλικό που είναι αποθηκευμένο σε αυτό, ζήτησε από το δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού, Αλέξης Κούγιας.

Κατά τον κ. Κούγια θα πρέπει να συμπεριληφθούν όλες οι επικοινωνίες που είχε ο 25χρονος από την 11η Φερβουαρίου του 2022, οπότε και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, με κάθε πρόσωπο, ανεξαρτήτως αν σχετίζεται ή όχι με την υπόθεση.

Την αντίθεσή της στο εν λόγω αίτημα εξέφρασε η δικηγόρος του καταγγέλλοντα, Μ. Κουρτέση, κάνοντας λόγο για προσωπικά δεδομένα.

Κουρτέση: Πρέπει να υπάρχει έρεισμα στο νόμο το αίτημα. Εδώ δεν υποβάλλονται τα αιτήματα νομίμως βάσιμα. Να μας αποσαφηνίσει η υπεράσπιση το έννομο συμφέρον και αν θα εισφέρουν κάτι τα μηνύματα σε σχέση με τη δικογραφία.

Κούγιας: Έχει επιλέξει η υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής έναν τρόπο υποστήριξης των συμφερόντων της που θίγει τις αρχές της δίκαιης δίκης. Το φερόμενο ως θύμα ισχυρίστηκε ότι είχαν στενή επαφή. Δεν θα έπρεπε αυτό το αίτημα να το υποστηρίζει η πολιτική αγωγή; Εμφανίζεται ως ένα παιδί παρασυρμένο, θα πρέπει να ανοίξουν τα σόσιαλ μίντια. Έκαναν φύλλο φτερό τη ζωή του κατηγορουμένου, πήραν τις ηλεκτρονικές του συσκευές. Θα φανεί ότι την ιστορία την έχει κατασκευάσει η κυρία Κουρτέση.

Κούγιας: Ζητούμε το κινητό του τηλέφωνο και επιλογή μόνο των επικοινωνιών με τη δικηγόρο και ακόμα τρία πρόσωπα (σ.σ. τα οποία κατονόμασε) για να αναδειχθεί αν είχε επαφή με τους προτεινόμενους από αυτόν μάρτυρες. Για να δούμε αν είναι μέρος της σκηνοθετημένης αυτής δουλειάς. Έτσι δεν θίγεται η ιδιωτική ζωή του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά ελέγχουμε την εμπλοκή των υπολοίπων προσώπων.

Προϊόν σκευωρίας η δικογραφία

Εξετάζοντας τον μάρτυρα ο Αλ. Κούγιας άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι η σχηματισθείσα δικογραφία ήταν προϊόν σκευωρίας κατά του Δημ. Λιγνάδη, εμπλέκοντας σε αυτό και την δικηγόρο του Μ.Κουρτέση κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία για την ερχόμενη Παρασκευή, λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε.

Κούγιας: Το τρίτο ραντεβού με την ανακρίτρια ποιος το έκλεισε;

Μάρτυρας: Η κ. Κουρτέση

Κούγιας: Θυμάστε αν έγινε κάποιο επεισόδιο με μένα τότε;

Μάρτυρας: Ναι το θυμάμαι, είχατε μπει μέσα στο γραφείο όσο ήμουν μέσα

Κούγιας: Τι έλεγα; Θυμάστε;

Μάρτυρας: Όχι, απλά ότι φωνάζατε

Κούγιας: Δεν θυμάστε ότι έλεγα ότι η ανακρίτρια σας υπαγορεύει τι να πείτε;

Πρόεδρος: Τι σχέση έχουν αυτά με τις κατηγορίες;

Κούγιας: Τώρα θα δείτε! μιλάμε για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο…

(…)

Κούγιας: Ένα έγγραφο ειδικό πληρεξούσιο το ξέρετε; Έχει την υπογραφή σας. Λέει εκεί ότι εξουσιοδοτείτε την κ. Κουρτέση να προβάλλει και να υποβάλλει κάθε ένσταση, πρόταση ισχυρισμό κλπ. Εσείς γιατί κάνατε πληρεξούσιο στην Κουρτέση για τη μηνυτήρια αναφορά του Κυπαρισσόπουλου;

Κουρτέση: Είναι ερώτηση παρελκυστική. Η μόνη ενεργή δικογραφία ήταν αυτή του Κυπαρισσόπουλου. Η έδρα είναι πολύ έμπειρη και τα ξέρει, αλλά οι ένορκοι δεν γνωρίζουν ούτε ο μάρτυρας.

Κούγιας: Καλά καλά. Κανονικά πρέπει να σας πάρουν την άδεια δεν είναι εδώ πολιτικό γραφείο.

Κουρτέση: Ξέρετε πολύ καλά τη δικονομία και τι ισχύει, εκτός αν είστε αδιάβαστος

Κούγιας: Είναι ντροπή, έστησες μια σκευωρία.

Κουρτέση: Όχι σε μένα αυτά!

Κούγιας: Ποια είσαι εσύ; Μια που στήνεις υποθέσεις…

Κουρτέση: Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος

Πρόεδρος: Διακόπτουμε να ηρεμήσετε.

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.