Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΑΣΕΠ: Το εξώδικο που έστειλαν 130 υποψήφιοι – Ζητούν να ξαναγίνει η εξέταση

Μοιραστείτε το

Να επαναληφθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ μετά το μπάχαλο με τα καθυστερημένα θέματα και τις παρατυπίες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης όπως ύπαρξη κινητών τηλεφώνων, ζητούν 130 υποψήφιοι οι οποίοι απέστειλαν εξώδικο προς το γραφείο προέδρου του ΑΣΕΠ, στο υπουργείο Εσωτερικών και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, μέσω του δικηγόρου τους την Παρασκευή.

Οι ίδιοι θέτοντας εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της διαδικασίας επισημαίνουν σειρά παρατυπιών σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο διαγωνισμός δεν έλαβε χώρα σε συνθήκες ισότητας, διαφάνειας και αντικειμενικότητας για όλους τους διαγωνιζόμενους κάτι που οδηγεί αναπόδραστα σε καταστρατήγηση, φαλκίδευση και παραβίαση της αξιοκρατίας».

Επισημαίνεται ότι ενώ η προγραμματισμένη ώρα έναρξης του διαγωνισμού ήταν στις 09.00 σε ορισμένα κέντρα η εξέταση ξεκίνησε ακόμα και μετά τις 11:00.

Ακόμη, ένα από τα ουσιαστικά προβλήματα που προέκυψε, ήταν στα θέματα του αριθμητικού συλλογισμού λόγω κακής εκτύπωσης. Συγκεκριμένα, 17 ερωτήσεις δεν είχαν την απαραίτητη σκίαση που υποδείκνυε τον συσχετισμό μεταξύ των αριθμών, κάτι το οποίο ήταν αναγκαίο για την επίλυσή τους.

«Η λύση που έδωσε το ΑΣΕΠ με το να δεχτεί σωστές όλες τις απαντήσεις σε αυτές τις 17 ερωτήσεις κάθε άλλο παρά σύμφωνη με την προκήρυξη [και δίκαια] είναι» σημειώνουν οι 130 υποψήφιοι, σύμφωνα με το news247.gr.

Παρακάτω παρουσιάζονται ενδεικτικά μερικές από τις παρατυπίες που καταγράφηκαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ:

  • Η προγραμματισμένη ώρα έναρξης του διαγωνισμού ήταν στις 9.00 εν τούτοις σε κάποια κέντρα ξεκίνησε η εξέταση μετά τις 9.00, ακόμα και στις 10.10 ή και μετά τις 11.00.
  • Στα θέματα του αριθμητικού συλλογισμού λόγω κακής ποιότητας εκτύπωσης δεν φαίνονταν τα σκιασμένα τμήματα γεγονός που κατ’ ουσίαν ισοδυναμεί με λάθος διατύπωση της εκφώνησης. Συγκεκριμένα δεκαεπτά (17) ερωτήσεις δεν είχαν την απαραίτητη σκίαση που υποδείκνυε τον συσχετισμό μεταξύ των αριθμών γεγονός που ήταν αναγκαίο για την επίλυσή τους. Η λύση που έδωσε το ΑΣΕΠ με το να δεχτεί σωστές όλες τις απαντήσεις σε αυτές τις 17 ερωτήσεις κάθε άλλο παρά σύμφωνη με την προκήρυξη [και δίκαια] είναι.
  • Η ενημέρωση για τη χρονική παράταση της μισής ώρας, εστάλη μετά την προγραμματισμένη ώρα λήξης της εξέτασης
  • Η έκτακτη οδηγία εστάλη μετά την προγραμματισμένη ώρα λήξης της εξέτασης. Σχετικά με την έκτακτη οδηγία που έδινε τη δυνατότητα στους υποψήφιους να μεταβάλουν την αρχική τους απάντηση
  • Σε πολλά εξεταστικά κέντρα επιτρέπονταν η χρήση κινητών μέχρι την παραλαβή των θεμάτων.
  • Σε κάποια εξεταστικά κέντρα επιτράπηκε να έχουν το κινητό ανοικτό σε λειτουργία πτήσης και πάνω στο θρανίο λόγω απουσίας ρολογιού στην αίθουσα.
  • Ανακοινώθηκαν λανθασμένες απαντήσεις θεμάτων από το ΑΣΕΠ τις οποίες μετά από καταγγελίες το ΑΣΕΠ διόρθωσε
  • Ανακοινώθηκε λανθασμένος αριθμός των προς διόρθωση απαντητικών φύλλων.
  • Πολλοί νησιώτες χωρίς οικονομική δυνατότητα παρά την σαφή συνταγματική επιταγή αποκλείσθηκαν de facto από την διαδικασία καθώς ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν δημιουργήθηκε ούτε ένα εξεταστικό κέντρο στο νομό Κυκλάδων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ για τις 17 «σωστές» -τελικά- απαντήσεις ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης σημείωνε ότι το «”επιτελικό” και “ψηφιακό” κράτος των “αρίστων” της ΝΔ δεν κατάφερε να φωτοτυπήσει σωστά τα θέματα για τους υποψηφίους».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης από την πλευρά του εμφανιζόταν ανήξερος για το αλαλούμ στον διαγωνισμό σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όχι απλώς δεν ξέρω, επιλέγω να μην ξέρω, δεν θέλω να ξέρω, δεν πρέπει να ξέρω».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.