Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα πληρωθούν από τους κατόχους των οχημάτων - Τα ποσά ανά κατηγορία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έπειτα και από τη δίμηνη παράταση που έχει δοθεί με καταληκτική ημερομηνία πλέον την 28η Φεβρουαρίου.

Νέο επίδομα γονικής άδειας: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις - Ποια η διαδικασία

Ενεργοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, η ηλεκτρονική αίτηση για την επιδότηση της γονικής άδειας του νόμου 4808/2021 για την «Προστασία της Εργασίας» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τέλη κυκλοφορίας: Αναλυτικός οδηγός για το πώς μπορείτε να τα πληρώσετε - Νέα παράταση

Όπως ήταν αναμενόμενο το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δώσει μια «ανάσα» στα νοικοκυριά», ανακοίνωσε χθες δίμηνη παράταση στην αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2022. Έτσι, καταληκτική ημερομηνία, πλέον, για την πληρωμή τους είναι η 28η Φεβρουαρίου.

Τέλη κυκλοφορίας: «Κλειδώνει» η παράταση - Τα ποσά για όλα τα αυτοκίνητα

Προς την παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2022 προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών με το συγκεκριμένο σενάριο να έχει «κλειδώσει» και να μένει η ακριβής διάρκειά της.

Διπλώματα οδήγησης: Βήμα βήμα η διαδικασία αντικατάστασης της άδειας μέσω gov.gr

Συγκεκριμένα, με διαπιστωτική πράξη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουν εκπονήσει με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, οι πολίτες μπορούν να ανανεώσουν ψηφιακά την άδεια οδήγησής τους η οποία παύει να είναι σε ισχύ λόγω ηλικιακών ορίων ή για ιατρικούς

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς γίνεται η πληρωμή τους μέσω του myCAR με τον QR code - Οι πίνακες με τα ποσά ανά όχημα

Στην πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ, που έχει ανοίξει από τα μέσα Νοεμβρίου, βρίσκονται αναρτημένα τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2022 και μέσω αυτής οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να τα θέσουν σε σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη στη ΔΟΥ

myCar: Πώς γίνεται η κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας από το κινητό

Η κατάθεση πινακίδων αντικαταστάθηκε από τη δήλωση ακινησίας, μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, την οποία είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν όσοι δεν επιθυμούν για οποιονδήποτε λόγο να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2022.

Τέλη κυκλοφορίας: Ανοίγει η πλατφόρμα myCar - Παραδείγματα με τα ποσά που θα πληρώσουν οι οδηγοί

Θέμα χρόνου είναι πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ ώστε να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2022. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να είναι στον «αέρα» μέσα στις επόμενες ώρες.

Απογραφή πληθυσμού 2021: Πρέπει να ανοίξω στον απογραφέα; Τα διακριτικά των εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ

Στην απογραφή πληθυσμού και κατοικιών 2021 προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΕΛΣΤΑΤ. Η απογραφή εξελίσσεται, όμως, με δυσκολίες, καθώς υπάρχουν αρκετοί πολίτες που δεν δέχονται να υπογράψουν, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις.

Απογραφή 2021: Πώς λειτουργεί η εφαρμογή - Όλες οι απαντήσεις για τη διαδικασία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την απογραφή 2021 και ήδη οι απογραφείς έχουν αρχίσει τη διάθεση ενημερωτικού υλικού αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνει. Για πρώτη φορά η απογραφή πληθυσμού θα μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στο gov.gr.

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Πότε θα αναρτηθούν στο myCar - Τι θα πληρώσουμε

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να θέσει σε λειτουργία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2022. Υπογραμμίζεται ότι φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα ειδοποιητήρια θα περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ.

Απογραφή 2021: Πώς λειτουργεί η εφαρμογή - Όλες οι απαντήσεις για τη διαδικασία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την απογραφή 2021 και ήδη οι απογραφείς έχουν αρχίσει τη διάθεση ενημερωτικού υλικού αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνει. Για πρώτη φορά η απογραφή πληθυσμού θα μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στο gov.gr.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας - Πως θα τα πληρώσετε

Το ειδοποιητήριο, για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 οι ιδιοκτήτες οχημάτων, είναι διαθέσιμο από χθες Παρασκευή.

Οι πληρωμές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο TAXISnet, η οποία άνοιξε και όσοι υποχρεούνται να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να τα έχουν εξοφλήσει έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 στο Taxisnet

Διαθέσιμα για τους ιδιοκτήτων των οχημάτων είναι από σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας του 2021, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οι πολίτες μπορούν να δουν το φετινό ειδοποιητήριο στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. 

Subscribe to taxisnet