Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Eurogroup: Συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης - Παρούσα η Λαγκάρντ

Τη μακροοικονομική και δημοσιονομική πορεία των χωρών της ευρωζώνης θα αποτιμήσει το Eurogroup που συνεδριάζει με φυσική παρουσία σήμερα στη Λισαβόνα, παρουσία της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Ιρλανδός Πάσκαλ Ντόνοχου νέος πρόεδρος του Eurogroup

Ο Πάσκαλ Ντόνοχου, υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup. Ο υποψήφιος που υποστηριζόταν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα νίκησε την συνυποψήφιά του στο δεύτερο γύρο Νάντια Καλβίνιο από τους Ισπανούς Σοσιαλιστές.

Eurogroup: Εκλογή νέου προέδρου εν μέσω προκλήσεων λόγω πανδημίας

Oι Ευρωπαίοι επιχειρούν να επανεκκινήσουν από κοινού οικονομίες που επλήγησαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού: σύμφωνα με την Κομισιόν, το ΑΕΠ των 19 χωρών που έχουν υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα μπορεί να σημειώσει πτώση κατά 8,7% το 2020

Eurogroup: Στην ατζέντα της συνεδρίασης η δόση των 748 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα

Η τρίτη δόση των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ύψους 748 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup, το οποίο θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει την εκταμίευσή της.

Στις 9 Ιουλίου η εκλογή νέου προέδρου του Eurogroup

«Την Πέμπτη, θα ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Eurogroup για την απόφασή μου να μην επιδιώξω μία δεύτερη θητεία, καθώς στις 15 Ιουνίου θα παραιτηθώ από υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας», σημείωσε ο Μ.Σεντένο

Eurogroup, παρασκήνιο: Στα δύο η Ευρώπη για τα κορωνοδάνεια του ESM-Νέα μάχη σήμερα

Όσοι είχαν επισημάνει ότι η απόφαση του Eurogroup έκρυβε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, καθώς άφηνε ανοικτούς λογαριασμούς, φαίνεται ότι δικαιώνονται, αφού όλα δείχνουν ότι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη θα γίνει νέα μάχη.

Βαρουφάκης: Ενότητα και αγώνας γιατί έρχονται μέρες χαλεπές

«Έρχονται μέρες χαλεπές για τον λαό, για τη Δημοκρατία, για την Ευρώπη ολόκληρη. Η απάντηση πρέπει να είναι Ενότητα, Νηφαλιότητα κι Αγώνας από την Τρίτη του Πάσχα», τονίζει σε μήνυμά του ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Σίγουρος για κοινή έκδοση χρέους ο Λεμέρ μετά το Eurogroup

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν σε ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης για την κρίση του κορωνοϊού, το οποίο σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό ανοίγει εμμέσως την πόρτα στην έκδοση κοινού χρέους και το οποίο χαρακτήρισε ως γαλλική επιτυχία.

Γερμανικός Τύπος για Eurogroup: Μια συζήτηση για κορωνοομόλογα θα ήταν χάσιμο χρόνου

Λόγω της Μ. Παρασκευής δεν κυκλοφορούν σήμερα εφημερίδες στην Γερμανία, ωστόσο ορισμένα σχόλια για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup για την κρίση του κορωνοϊού δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες τους.

KKE για Eurogroup: Η ΕΕ δείχνει ξανά το αποκρουστικό πρόσωπο της

«Η απόφαση του Eurogroup αποτελεί την πιο πανηγυρική επιβεβαίωση ότι η αντιπαράθεση αυτών των ημερών δεν ήταν για το συμφέρον των λαών, αλλά για το πώς θα επιμεριστούν τα νέα δάνεια και οι χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών» τονίζει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

Τσίπρας για Eurogroup: Χάθηκε η ευκαιρία να υψωθεί ισχυρή ασπίδα απέναντι στην κρίση

«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup είναι, δυστυχώς, κατώτερη των περιστάσεων. Τα 540 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης, είναι ένα πακέτο που υπολείπεται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών για άμεση στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup

Χατζηδάκης για Eurogroup: Η Ευρώπη δεν διαλύθηκε αλλά δεν μας ενθουσίασε

Τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup για να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορωνοϊού σχολίασε σε συνέντευξή του ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι «27» του Eurogroup συμφώνησαν σε πακέτο 500 δις κατά του κορωνοϊού, ενώ το ενδεχόμενο των κορωνομολόγων απορρίφθηκε.

Subscribe to Eurogroup