Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά με σπανάκι

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά με σπανάκι

Η συνταγή του εργένη και του φοιτητή αλλά και για σένα που προσέχεις τη διατροφή σου. Ζυμαρικά με σάλτσα από σπανάκι και τυρί που γίνεται κρέμα. Έτοιμο σε λιγότερο από 15' και είναι πεντανόστιμο

Υλικά Συνταγής

1/4 φλ. ελαιόλαδο
300 γραµ. ταλιατέλες ή 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
2 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
450 γραμ. σπανάκι
2 κ.σ άνηθο
2 κ.σ δυόσμο
250 γραμ. ανθότυρο ή τυρί κρέμα
50 γραμ. τυρί ροκφόρ ή φέτα
αλάτι
πιπέρι
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Για τα ζυμαρικά με σπανάκι, ζεσταίνουμε πρώτα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδια για 1-2′.

Προσθέτουμε το σπανάκι  και αφήνουμε να πιει τα υγρά του για 3-4′.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα τυριά.

Ανακατεύουμε τα υλικά να λιώσει το τυρί και να γίνει κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά.

Αλέθουμε στο μπλέντερ το σπανάκι με το τυρί να γίνει κρέμα καταπράσινη και λεία. Τα αφήνουμε  στην άκρη για λίγο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε κι ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε 2-3 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια. Αφήνουμε για 1′ .

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά (σε χαμηλή φωτιά) και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από σπανάκι.

Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να αραιώσει η σάλτσα.

Ανακατεύουμε με τσιμπίδα να κολλήσει η σάλτσα από το σπανάκι επάνω στα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε στα πιάτα, τρίβουμε λίγο τυρί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο ζυμαρικών, τρίβουμε πιπέρι.