Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πιθανή η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ - Στήριξη από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλ στέλνει ένα «μήνυμα ενθάρρυνσης» στη χώρα μετά την αποτυχία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να συμφωνήσει για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος επανέλαβε «τη στήριξη του ΕΚ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», μιλώντας από το βήμα της Βουλή.

Σκόπια: Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής ονομασίας των εθνικών ομάδων και των γηπέδων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Μίλε Μποσνιακόφκσι, απάντησε στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον αγώνα της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας με την αντίστοιχη της Λετονίας, όπου η ποδοσφαιρική ομάδα της γειτονικής χώρας εμφανίστηκε στα «σούπερ» της τηλεόρασης ως «Μακεδονία».

Οι αντιδράσεις στην ΠΓΔΜ μετά την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών από την Βουλή

Εκτενείς είναι οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων στις εσωτερικές και τις διεθνείς αντιδράσεις μετά τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ, με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κυβέρνηση ΠΓΔΜ

Ντιμιτρόφ: Βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο με την Ελλάδα

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της 4ης Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, αναφέρθηκε στην προοπτική ολοκλήρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Βουλή των Σκοπίων ενέκρινε την τελευταία τροπολογία για την αλλαγή Συντάγματος

H Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής της ΠΓΔΜ ενέκρινε πριν από λίγο το τέταρτο και τελευταίο σχέδιο τροπολογίας του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτό είναι το κείμενο της τροπολογίας του Συντάγματος της πΓΔΜ

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ τα προσχέδια τροπολογιών του Συντάγματος, βάσει των προβλεπόμενων από τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα οποία κατέθεσε στη Βουλή, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Ιβανόφ για τη μη υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του προέδρου της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ πρόκειται να ξεκινήσει με αφορμή δύο ανώνυμες καταγγελίες που έγιναν.

Ο λόγος είναι η προσπάθεια για τη μη υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο MIA.

ΥΠΕΞ Ρωσίας για τα Σκόπια: Οι ΗΠΑ χειραγώγησαν την ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κεραυνοί της Ρωσίας κατά των ΗΠΑ για το «ναι» της Βουλής των Σκοπίων στη συνταγματική αναθεώρηση – Η ψηφοφορία διεξήχθη εν μέσω «εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων»

ΤΟ VMRO αποχώρησε από τη συζήτηση των συνταγματικών αλλαγών

Οι βουλευτές του εθνικιστικού VMRO αποχώρησαν απο τη βουλή των Σκοπίων, στην οποία συζητούνται οι συνταγματικές αλλαγές.
Οι βουλευτές κάλεσαν τους συναδέλφους τους από την κυβερνητική πλειοψηφία να κάνουν το ίδιο και να προκηρύξουν εκλογές.

Το μήνυμα Ζάεφ στους βουλευτές της ΠΓΔΜ λίγο πριν από την ψηφοφορία για την αναθεώρηση

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής των Σκοπίων η συζήτηση της πρότασης της κυβέρνησης Ζάεφ για τη συνταγματική αναθεώρηση, που είναι απαραίτητη για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σκοπιανοί στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν κατά μεταναστών στα ελληνοσκοπιανά σύνορα

Ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, μεταξύ στρατιωτών της ΠΓΔΜ και παράνομων μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν από τη χώρα μας στη γειτονική χώρα.

Εντοπίστηκαν από περίπολο Σκοπιανών στρατιωτών, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό.

Ζάεφ: Εκλογές το Νοέμβρη αν δεν συμφωνήσει το VMRO

Όλο και πιο κοντά στις πρόωρες εκλογές φαίνεται πως οδεύουν τα Σκόπια καθώς ο Ζόραν Ζάεφ είναι ανυποχώρητος και απορρίπτει κατηγορηματικά τις πιέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE.

Subscribe to Σκόπια