Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΟΥ για Ομικρον: Σοκαριστική αύξηση κρουσμάτων σε χώρες της Μέσης Ανατολής

Μια τρομακτική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε χώρες μέλη του ΠΟΥ που βρίσκονται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου πιθανόν να οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον.

Αυτό δήλωσε ένας αξιωματούχος του ΠΟΥ, προειδοποιώντας ότι ορισμένες από τις χώρες αυτές εξακολουθούν να έχουν πολύ χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά.

ΠΟΥ: Η οξεία φάση της πανδημίας ίσως τελειώσει το 2022 αλλά ο ιός δεν θα εξαφανιστεί

Η οξεία φάση της πανδημίας της Covid-19 ενδέχεται να τελειώσει το 2022, όμως ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 δεν θα εξαφανιστεί, προειδοποίησε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΠΟΥ: Η Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη μετάλλαξη

Καμία παραλλαγή του κορωνοϊού που προκαλεί την Covid-19 δεν διαδόθηκε τόσο γρήγορα όσο η Όμικρον, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που εκτιμά ότι το στέλεχος αυτό βρίσκεται πλέον σε όλες τις χώρες.

ΠΟΥ: Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να είναι πολύ μεταδοτική, αλλά δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε

Η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Σούμια Σουαμινάθαν δήλωσε σήμερα στο συνέδριο Reuters Next πως ενώ η μετάλλαξη Όμικρον «φαίνεται να είναι πολύ μεταδοτική, η σωστή απόκριση είναι να μην πανικοβαλλόμαστε».

ΠΟΥ: Το τέλος της πανδημίας δεν είναι θέμα τύχης, είναι θέμα επιλογής

Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα «τοξικό κοκτέιλ» λόγω της ανεπαρκούς εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19 αλλά και των περιορισμένων τεστ, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι αυτές οι συνθήκες δημιουργούν εύφορο έδαφος για την εμφάνιση παραλλαγών του νέου κορωνοϊού.

Ξεκινούν οι έρευνες για την προέλευση του ιού - Στην Ουχάν ομάδα ειδικών του ΠΟΥ

Η ομάδα των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην οποία έχει ανατεθεί να ερευνήσει την προέλευση του νέου κορωνοϊού έφτασε στην Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας στην αρχική της φάση, κατέγραψαν πλάνα που αναμετέδωσε απευθείας το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN.

Εκκληση ΠΟΥ: Μείνετε σπίτι σας τα Χριστούγεννα

Έκκληση στους Ευρωπαίους να μείνουν στο σπίτι τους τα Χριστούγεννα απευθύνει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Ευρώπης για την περιοχή, δρ Χανς Κλούγκε.

«Δεν αξίζει το ρίσκο», είπε και τόνισε: «Υπάρχει μία διαφορά ανάμεσα στο τι σας επιτρέπουν οι αρχές να κάνετε και τι θα έπρεπε να κάνετε».

ΠΟΥ: Τον Ιανουάριο στην Κίνα η ομάδα που θα ερευνήσει την προέλευση του κορωνοϊού

Μια διεθνής αποστολή, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναμένεται να μεταβεί στην Κίνα την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου για να ερευνήσει την προέλευση του ιού που προκάλεσε την πανδημία της Covid-19, ανέφεραν σήμερα ένα μέλος της και διπλωμάτες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Από πού θα προκληθεί η επόμενη πανδημία!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποίησε σήμερα ότι, το παγκόσμιο φαινόμενο της αντιμικροβιακής αντοχής, εξίσου επικίνδυνο με την πανδημία, απειλεί να ανατρέψει έναν αιώνα ιατρικής προόδου.

ΠΟΥ: Η πανδημία του κορωνοϊού διαταράσσει την καταπολέμηση της ιλαράς

Ο ΠΟΥ και οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές προειδοποίησαν ότι, τα κρούσματα ιλαράς μειώθηκαν το 2020 στον κόσμο, αλλά οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού διατάραξαν τις εκστρατείες εμβολιασμού και πρόληψης.

Σεισμός: Η ανακοίνωση του ΠΟΥ για Ελλάδα και Τουρκία

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί στενά την κατάσταση που εξελίσσεται στην Ελλάδα και την Τουρκία μετά τον θανατηφόρο σεισμό στη Σάμο.

ΠΟΥ: Ημερήσια αύξηση ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως

Ημερήσια αύξηση ρεκόρ στα νέα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως για σήμερα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με το σύνολό τους να αυξάνεται κατά 338.779 σε 24 ώρες.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 5.514 και ανέρχεται σε 1,05 εκατομμύρια.

ΠΟΥ: Πόσοι έχουν προσβληθεί παγκοσμίως από τον κορωνοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ανέφερε σήμερα ότι 1 στους 10 ανθρώπους περίπου, ίσως έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, αφήνοντας τη μεγάλη πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού ευάλωτη στον COVID-19,

Σοκάρει η πρόβλεψη του ΠΟΥ για τους νεκρούς από τον κορωνοϊό πριν κυκλοφορήσει το εμβόλιο!

Αξιωματούχος του ΠΟΥ προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 2 εκατομμύρια πριν κυκλοφορήσει ευρέως ένα εμβόλιο, ενώ θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω αν δεν ληφθεί συντονισμένη δράση για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Νέο καμπανάκι από τον ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα και σκοτώνει - Μάσκες και στις διαδηλώσεις

Οι χώρες με σημαντικά ενεργή εξάπλωση του κορωνοϊού πρέπει να αποτρέψουν την διεξαγωγή περισσότερων εκδηλώσεων, καθώς το άνοιγμα της κοινωνίας χωρίς να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός θα αποτελέσει μια «συνταγή για καταστροφή», προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας παράλληλα τις κυβερνήσεις να α

Νέο «καμπανάκι» από τον ΠΟΥ: Αναπόφευκτο το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αναπόφευκτο επειδή η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει ανοσία, δηλώνει σε συνέντευξη της στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Ρωσία Μελίτα Βοϊνόβιτς.

ΠΟΥ: Από νυχτερίδα ο κορωνοϊός - Κράτη ζητούν έρευνα στο εργαστήριο της Ουχάν

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το πώς τελικά δημιουργήθηκε και εξαπλώθηκε ο φονικός ιός, φέρνοντας τα πάνω κάτω σε όλο τον κόσμο αλλά και στοιχίζοντας τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Η δυσκολία των επιστημόνων να αποδείξουν το πώς εμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός, έχει «ανάψει» τα αίματα μεταξύ των κρατών, με τις περισσότερες χώρες να στρέφονται κ

Subscribe to ΠΟΥ