Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κομισιόν: Πρόταση για παράταση απαγόρευσης εισόδου στην ΕΕ για ένα μήνα

Να παρατείνουν μέχρι και τις 15 Μαΐου τους περιορισμούς για τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια προς την Ευρώπη κάλεσε σήμερα τις χώρες - μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εν λόγω απαγόρευση αποφασίστηκε στις 17 Μαρτίου και είχε ισχύ ενός μήνα, με σκοπό να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Την άρση απαγόρευσης εξαγωγής φαρμάκων εντός της ΕΕ ζητεί η πρόεδρος της Κομισιόν

Να άρουν τις απαγορεύσεις εξαγωγής φαρμάκωνς, κάλεσε της χώρες - μέλη της ΕΕ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ώστε να μην παρουσιαστούν ελλείψεις στην Ευρώπη, εν μέσω πανδημίας.

Κομισιόν: 1 δισ. ευρώ στις ελληνικές επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε ότι «το παρόν ελληνικό καθεστώς επιστρεπτέων προκαταβολών ύψους 1 δισ. ευρώ θα συμβάλει στην εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας στην ελληνική οικονομία».

Φον Ντερ Λάιεν: Εξετάζεται αν θα παραταθεί το κλείσιμο των συνόρων

Συνομιλίες διεξάγονται ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ σχετικά με το αν θα παραταθεί ή όχι το κλείσιμο των συνόρων πέραν των εορτών του καθολικού Πάσχα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Όσο δυναμώνει η πίεση για ευρωομόλογο, τόσο καλύτερος ο συμβιβασμός» (ηχητικό)

Αυτή η κρίση της πανδημίας είναι και ευκαιρία επικαιροποίησης των προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων, για μία αριστερή, προγραμματική αντιπολίτευση που λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, αλλά δεν σιωπούμε στα στραβά τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Μάχη επιβίωσης για την Ευρώπη: 2,7 τρις για να αντέξει την κρίση του κορωνοϊού

2,7 τρις ευρώ έχουν συνολικά κινητοποιηθεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού. Όπως είπε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί ποτέ από την ΕΕ.

Λεκτικές προειδοποιήσεις Κομισιόν στον Όρμπαν για τις υπερεξουσίες που απέκτησε

Την επομένη της ψηφοφορίας στο ουγγρικό κοινοβούλιο που χορήγησε απεριόριστες εξουσίες στον Ορμπάν, η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποιεί ότι «η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ελεύθερα και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης»

Κορωνοϊός: Η Κομισιόν θα προτείνει νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για την πανδημία

Την κατάρτιση ενός νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) της ΕΕ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού θα προτείνει η Κομισιόν, όπως ανήγγειλε χθες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κομισιόν προς Netflix: Χαμηλώστε την ανάλυση για να αντέξουν τα δίκτυα

Tο οικειοθελές κλείσιμο στα σπίτια, πόσο μάλλον οι υποχρεωτικές καραντίνες, λόγω του κορωνοϊού έχει, όπως φαίνεται, υπερφορτώσει τα διεθνή δίκτυα. Ο κόσμος μιλάει περισσότερες ώρες στο τηλέφωνο, σερφάρει περισσότερο, “λιώνει” βλέποντας σειρές και ταινίες.

Παπαδημούλης προς Κομισιόν: Να δοθεί έμφαση στα κράτη που δεν προσέγγισαν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όπως η Ελλάδα

Απάντηση έδωσε η Κομισιόν δια της Μαρίγια Γκάμπριελ, αρμόδιας Επιτρόπου για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, στην ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την πορεία των ευρωπαϊκών επενδύσεων στον τομέα της Έρευνας και Α

Βάζουν σε αναστολή το Σύμφωνο Σταθερότητας λόγω κορωνοϊού

Σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα η DG Ecfin (η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Κομισιόν) πρόκειται να φέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συζήτηση στο κολέγιο των Επιτρόπων την πρότασή της για προσωρινή αναστολή των περιορισμών του Συμφώνου Σταθερότητας όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Πακέτο 37 δισ. και ευελιξία στα δημοσιονομικά για την προστασία των οικονομιών της Ε.Ε.

Επενδυτική πρωτοβουλία ύψους 37 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων για την προστασία των οικονομιών της Ε.Ε. από τις αρνητικές συνέπειες της επιδημίας του κορονοϊού.

Κούλογλου: Σκοταδιστικές νοοτροπίες εμποδίζουν τη λήψη δραστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Τις «σκοταδιστικές νοοτροπίες που εμποδίζουν την λήψη δραστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα» επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σε επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου ότι «με τη Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊός» και κ

Αρβανίτης: Τα βάσανα των Ελλήνων, η δική τους ανακούφιση

«Η δήλωση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά από την επίσκεψή της στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, συνοδεύτηκε από ένα πακέτο στήριξης στην “Ασπίδα της Ευρώπης”, όπως μας αποκάλεσε στα ελληνικά.

Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών

Η ομάδα ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα αντιμετώπισης των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στην Ελλάδα και για την αθέτηση της κοινής δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας

Κομισιόν σε Τουρκία: Αναμένουμε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις για τις μεταναστευτικές ροές

Η Κομισιόν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα μια αλλαγή στην πολιτική της για τους πρόσφυγες στη χώρα της, προσθέτοντας παράλληλα ότι αναμένει πως η Αγκυρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για τον έλεγχο της ροής των μεταναστών προς την ΕΕ.

Subscribe to Κομισιόν