Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελένη Τσερεζόλε

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

 

“Ήρωες” μεν αλλά όχι και στα “βαρέα και ανθυγιεινά”..

Το κυβερνητικό αφήγημα που αναπαράγεται, προβάλλεται, επαναλαμβάνεται από τα, ουκ ολίγα, φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, επιμένει ότι η σημερινή εξουσία έχει κύριο μέλημά της να στηρίξει τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία.

Κλειδώθηκαν στο σπίτι εργαζόμενοι, θα βγουν άνεργοι...

Έχουμε εισέλθει πλέον στην “κανονικότητα” του περιορισμού της ελευθερίας κίνησης και είναι φανερό ότι κυβέρνηση έχει επενδύσει επικοινωνιακά (πάντα) σε αυτό το μέτρο κατά της πανδημίας, αρνούμενη πεισματικά να στηρίξει τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία με τα απαραίτητα μέσα (μάσκες, γάντια), να κάνει μαζικές προσλήψεις γιατρών κ

“Εθελοντές” και όχι στήριξη της δημόσιας υγείας...

Έκκληση σε εθελοντές για τις δομές υγείας, έκανε προχθές η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Ωστόσο ο εθελοντισμός, όσο θετική πρωτοβουλία κι αν είναι, δεν επαρκεί για την ουσιαστική, εδώ και τώρα, στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. 

Εκκλήσεις στους ισχυρούς...

Μπορεί η κυβέρνηση χθες να εξάντλησε και το πιο απαγορευτικό μέτρο – την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών – που είχε στη φαρέτρα της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος για τις καταστροφικές επιπτώσεις των μέτρων της για τους εργαζόμενους που μένουν κυριολεκτικά απροστάτευτοι απέναντι στην οικονομική

Μετά από την απαγόρευση κυκλοφορίας, τι;

Την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών ανακοίνωσε χθες ο Κ. Μητσοτάκης ύστερα από την κατάλληλη “προετοιμασία” της κοινής γνώμης από ΜΜΕ και τις ανάλογες “διαρροές”. Μέτρο ύστατης ανάγκης που έρχεται ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχουν πειθαρχήσει και παραμένουν στα σπίτια τους.

Κραυγή αγωνίας από τους ανθρώπους του δημόσιου Συστήματος Υγείας

“Πάμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή”: η κραυγή αγωνίας ανήκει στη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, Μάρθα Μαρκοπούλου και αποτυπώνει όλη την αγωνία των ανθρώπων του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, που δίνουν στην πρώτη γραμμή τον αγώνα κατά της πανδημίας.  Δεν είναι τυχαίο ότι πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες από τις συνδικαλιστικές οργ

Από εργαζόμενοι, επιδοματούχοι...

Την εικόνα μιας κυβέρνησης που λαμβάνει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της χώρας, στη διάρκεια της πανδημίας, επιχείρησαν να δώσουν χθες, στη συνέντευξη Τύπου, οι κκ  Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Βρούτσης. Μια εικόνα προορισμένη να καθησυχάσει τους φόβους και, το κυριότερο, να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις.

Πράξεις και όχι λόγια κατά της αισχροκέρδειας

Είναι γνωστό ότι τα φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, ειδικά σε περιόδους ανασφάλειας, όπως η σημερινή λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, πλήττουν κυρίως τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Όταν κάποιοι θα κάνουν την κρίση, ευκαιρία...

Οι συνέπειες της υπό εξέλιξη πανδημίας του κορωνοϊού είναι πολύπλευρες, πολυεπίπεδες και θα γίνουν αισθητές σε βάθος χρόνου και στον τόπο μας. Ήδη κάποιοι μιλούν για επανάληψη αλλά με μεγαλύτερη ένταση, της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξεκίνησε με την κατάρρευση το 2008 της Λίμαν Μπράδερς. 

Ελαφρότητα σε συγκυρία υψίστης σοβαρότητας 

Εκεί που άπαντες, κόμματα, οργανώσεις, προσωπικότητες, ηθοποιοί δίνουν τη μάχη του “μένουμε σπίτι”, υπάρχουν και κάποια περίεργα συμπτώματα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που δείχνουν άλλα αντ' άλλων αντίληψη – κάτι το εξαιρετικά επικίνδυνο τις μέρες διάδοσης του ιού που ζούμε.

Η διαφορά ήθους του ΣΥΡΙΖΑ

Εγκαίρως ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει το στίγμα της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν θα ακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο της ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση”.

Κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της...  

Τελικά η υπόθεση του κορωνοϊού ήλθε σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση των “αρίστων” θα έπρεπε να δικαιολογήσει τις εξαιρετικά κακές επιδόσεις της, σε σχέση με εκείνες της κυβέρνησης Τσίπρα, στον τομέα της ανάπτυξης της χώρας. Θα όφειλε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ωστόσο άδραξε τη συγκυρία του...

Το “μάθημα” του ιού κατά του νεοφιλελευθερισμού...

Ο νεοφιλελευθερισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία! Στοιχειώδες; Όχι και τόσο. Η Ιταλία πληρώνει το υψηλότατο κόστος των συνεπειών των τεράστιων περικοπών των δημόσιων δαπανών στο σύστημα υγείας που εφάρμοσαν την τελευταία δεκαετία κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις. 

Σε ολισθηρό δρόμο...

Η κυβέρνηση δίνει τον τόνο. Πας μη συμφωνών μαζί της, εθνοπροδότης. Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ με “Δούρειο ίππο του Ερντογάν”.

No happy no family...

Η πυρπόληση της δομής αλληλεγγύης με την εύγλωττη ονομασία “One happy family”, στη Λέσβο, είναι ενδεικτική.

Κυβέρνηση υποταγής για χώρα – αποθήκη ψυχών...

Το τοπίο στο προσφυγικό / μεταναστευτικό εμφανίζεται εξαιρετικά σκοτεινό. “Σκιάζεται” από περιπολίες “πολιτοφυλάκων” στον Έβρο, την ασυδοσία “ταγμάτων εφόδου” στη Λέσβο, όπως κατάγγειλε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Παύλος Βογιατζής, την εθνικιστική προπαγάνδα που καλλιεργούν ΜΜΕ παραπέμποντας περισσότερο στο...

Εθνικισμός και συντηρητισμός: στα γνωστά της λημέρια η ΝΔ

Αποκαλυπτικές οι τοποθετήσεις των στελεχών – κυβερνητικών και βουλευτών – της νεοδεξιάς κυβερνητικής πλειοψηφίας σε σχέση με τα τεκταινόμενα στον Έβρο και τα νησιά. Ο ένας ευχαρίστησε τον Ερντογάν “γιατί έδωσε την ευκαιρία στον Μητσοτάκη να δείξει το μέταλλό του”! Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.

Subscribe to Ελένη Τσερεζόλε