Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο Πλεύρης εγκωμιάζει τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο στην ΑΣΟΕΕ και σημάδεψε φοιτητές – Πρέπει να πάρει έπαινο (Video)

Μοιραστείτε το

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης ο εκτός υπηρεσίας αλλά ένοπλος αστυνομικό της ΑΣΟΕΕ όχι μόνο τα έκανε όλα τέλεια, αλλά μάλιστα του αξίζει και “έπαινος”. Ο βουλευτής της Ν.Δ. αιτιολόγησε πλήρως τη στάση του αστυνομικού που απείλησε με όπλο φοιτητές στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ…

«Εκ του αποτελέσματος πρέπει να πάρει και έπαινο διότι χωρίς να κλιμακώσει καμία απολύτως βία, έσωσε την ζωή του, απέτρεψε τον κίνδυνο και έφυγε».

Προκύπτει δηλαδή ότι ήταν εκπαιδευμένος συνέχισε ο κ. Πλεύρης σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας κ. Ντούμας και ο ο γενικός γραμματάς των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, συνέχισαν στο ίδιο μήκος κύματος, αιτιωλογώντας τη στάση του συναδέρφου τους και υποστηρίζοντας την εκδοχή που εκείνος παρουσίασε. Η καλεσμένη “ειδικός” στο πάνελ προσέθσε την ψυχολογική διάσταση αιτιολογώντας τον αστυνομικό που φοβήθηκε.

Τουλάχιστον ανεύθυνη και επικίνδυνη η στάση μερικών όπως αυτή του βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου καθώς και των συνδικαλιστών.

Καταδικάζει την αστυνομική αυθαιρεσία η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Στις εισαγγελικές αρχές για τις νόμιμες ενέργειες

Δεν φαίνεται να ενστερνίζεται την ίδια άποψη η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) που καταδίκασε το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στην ΑΣΟΕΕ αναφέροντας: «Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου».

Και προσθέτει: «Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Η πρυτανεία σημειώνει, επίσης, ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

Όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για το ποιος αξίζει έπαινο. Άλλωστε η αριστεία στην ΝΔ είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο ζήτημα!

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.