Η συνταγή της ημέρας: Soft cookies

Συστατικά
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αβγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο τη ζάχαρη καστανή, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, τις κουβερτούρες χοντροκομμένες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα.
- Με ένα scoop παγωτού παίρνουμε μείγμα και το τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Αφήνουμε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στον φούρνο. Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας!
- Ψήνουμε για 12-13 λεπτά το κάθε ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν για να σφίξουν και σερβίρουμε.
Προηγούμενο άρθρο
Νεκρός εγκαυματίας από την φωτιά της Βαρυμπόμπης
Επόμενο άρθρο
Καιρός: Παροδικές βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα »
Σχετικά Άρθρα
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Το κλασικό λάθος που οι περισσότεροι κάνουν αφού βράσουν τα μακαρόνια
16/09/2023 - 13:44
Δείτε επίσης