Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
23
59
37

Η συνταγή της ημέρας: Cheesecake με σοκολάτα ruby

Μοιραστείτε το

Συστατικά

Για τη βάση

  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 κ.γ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πασπάλισμα της φόρμας
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το cheesecake

  • 7 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 120 γρ. νερό, κρύο
  • 350 γρ. σοκολάτα ruby
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/2 κ.γ. ροζ χρώμα ζαχ/κής σε πάστα, προαιρετικά

Για τη γκανάς

  • 170 γρ. σοκολάτα ruby
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τη διακόσμηση

  • 100 γρ. σαντιγί
  • 1 κ.σ. κας-κας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια στρογγυλή διαμέτρου 22 εκ. και καλύπτουμε με λαδόκολλα τη βάση της.
  • Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα μπισκότα με τη ζάχαρη μέχρι τα μπισκότα να διαλυθούν εντελώς και να γίνουν σκόνη.

Για το cheesecake

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζελατίνη και το νερό.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και αφήνουμε να σφίξει το μείγμα μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τη γκανάς

 

 

  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα ruby και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάζουμε την καυτή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τη σοκολάτα ruby.
  • Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να πιάσει θερμοκρασία η σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει η γκανάς.
  • Ρίχνουμε τη γκανάς στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 2 λεπτά με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Μεταφέρουμε τη γκανάς σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι.
  • Διακοσμούμε το cheesecake με τη γκανάς, τη σαντιγί και τα κας-κας.
  • Σερβίρουμε.
  •  
  • Κόβουμε τη σοκολάτα ruby σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
  • Μεταφέρουμε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) φροντίζοντας η βάση του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό και λιώνουμε τη σοκολάτα.
  • Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί, σκουπίζουμε τον πάτο του μπολ με μια πετσέτα, και αδειάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα στον κάδο του μίξερ.
  • Χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μείγμα της ζελατίνης και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις λιώσει εντελώς η ζελατίνη και γίνει το μείγμα διάφανο, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της ζελατίνης στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προαιρετικά, αν θέλουμε το χρώμα του cheesecake να είναι πιο έντονο, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλλιώς αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα σιγά-σιγά ώστε να μη δημιουργηθούν φουσκάλες στην επιφάνεια της κρέμας.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 8 ώρες ώστε να σφίξει το cheesecake.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να αποκτήσει το μπισκότο την υφή βρεγμένης άμμου.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και με τον πάτο ενός ποτηριού πιέζουμε το μείγμα ώστε να έχει ίδιο πάχος σε όλη τη φόρμα.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.