Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Στο κόκκινο η Αττική - Υπό πίεση το ΕΣΥ

Κορωνοϊός: Στο κόκκινο η Αττική - Υπό πίεση το ΕΣΥ

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται καθημερινά στην Αττική, με τα νοσοκομεία να δέχονται ασφυκτική πίεση εξαιτίας των αυξανόμενων ημερήσιων εισαγωγών. 

Τη δεδομένη χρονική στιγμή το στοίχημα των υγειονομικών Αρχών της χώρας είναι η αποσυμφόρηση των ΜΕΘ καθώς η πληρότητα στις εντατικές φτάνει σχεδόν στο 90%.

Την πίεση στο ΕΣΥ επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, ο οποίος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή καταγράφεται η μεγαλύτερη πίεση, από την άποψη εισαγωγών, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική από την αρχή της πανδημίας.

Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που εξακολουθεί να παρατηρείται στη χώρα, οι μεταλλάξεις και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ που δοκιμάζουν ξανά τα όρια αντοχής του ΕΣΥ ήταν οι λόγοι που οδήγησαν κυβέρνηση και ειδικούς στην προαναγγελθείσα παράταση του lockdown.

Για μία ακόμα ημέρα, το Σάββατο (27/2), τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν στην Αττική με τον κεντρικό τομέα Αθηνών, τον δυτικό τομέα Αθηνών, αλλά και την περιφερειακή ενότητα Πειραιά, περιοχές για τις οποίες είχαν προειδοποιήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην τελευταία ενημέρωση, να καταγράφουν τριψήφιες μολύνσεις.

Ειδικότερα, από τα 1.630 κρούσματα, τα 815 εντοπίστηκαν στην Αττική και κατανέμονται ως εξής:

69 κρούσματα στην Π.Ε.Ανατολικής Αττικής

94 κρούσματα στην Π.Ε.Βόρειου Τομέα Αθηνών

103 κρούσματα στην Π.Ε.Δυτικού Τομέα Αθηνών

28 κρούσματα στην Π.Ε.Δυτικής Αττικής

220 κρούσματα στην Π.Ε.Κεντρικού Τομέα Αθηνών

101 κρούσματα στην Π.Ε.Νοτίου Τομέα Αθηνών

182 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

18 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων