Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
“Εκλογές στο τέλος της 4ετίας”: Γεωργιάδης dixit!

“Εκλογές στο τέλος της 4ετίας”: Γεωργιάδης dixit!

Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος του αντιπροέδρου της ΝΔ και υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Το ερώτημα τίθεται καθώς ο πολυπράγμων Γεωργιάδης, πέραν των θεσμικών του ιδιοτήτων, είναι φανερό ότι έχει και μια ιδιαίτερη “βαρύτητα” – ας μην παραβλέπεται η υποστήριξή του προς τον Α. Σαμαρά, που τον έχει χαρακτηρίσει τον “καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης” (Ιούνιος 2014) ενώ ο πρώην πρωθυπουργός προεκλογικά πέρσι είχε καλέσει τους πολίτες να βγάλουν πρώτο τον κ. Γεωργιάδη. 

Τις τελευταίες μέρες τα φώτα της δημοσιότητας μονοπώλησαν η άκρως προκλητική δήλωσή του περί “επιβίωσης” με... “200 ευρώ” ενώ στο θέμα της 13ης σύνταξης, αρχικά (όπως και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, συνάδελφός του, κ. Βρούτσης) δεν την αναγνώρισε και στη συνέχεια, σε ένα κρεσέντο ειλικρίνειας, ξεκαθάρισε ότι “τα λεφτά για τη 13η σύνταξη δεν υπάρχουν”! Παράλληλα, ο ίδιος απέκλεισε και την αύξηση του κατώτατου μισθού, συνδέοντάς την με ανάπτυξη του ΑΕΠ, συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους... Άρα: παραπομπή στις ελληνικές καλένδες (και αυτή, όπως και τόσες άλλες, προεκλογικές υποσχέσεις).

Πέρα όμως από αυτές, τις λίγο – πολύ αναμενόμενες τοποθετήσεις του, ο αντιπρόεδρος – υπουργός στέλνει και άλλα, πιο αναπάντεχα, εσωκομματικά και ενδοκυβερνητικά μηνύματα. Όπως, για παράδειγμα εκείνο σχετικά με το ενδεχόμενο (που υποστηρίζουν θερμά υπουργοί και πρωτοκλασάτοι συνεργάτες του πρωθυπουργού) της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές... “Κανονική ευρωπαϊκή χώρα με πρόωρες εκλογές δεν γίνεται. Κατά συνέπεια κάθε τέτοια συζήτηση πρέπει να σταματήσει”, ξεκαθάρισε, απευθυνόμενος όχι βέβαια στην αντιπολίτευση, ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ή μήπως διατάσσοντας; “εκλογές θα έχουμε ξανά στην Ελλάδα στο πέρας της τετραετίας”. Και ο νοών νοείτω... 

Αρθρογράφος