Ορφέας Γεωργίου: Μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών

ΟΡΦΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Πρόεδρος ΟNΝΕΔ

Συνέντευξη στη ΣΟΦΙΑ ΛΙΑΚΟΥ

Στη Νέα Δημοκρατία έχει θέση όποιος δεν επιδεικνύει αλαζονικές συμπεριφορές αλλά εργάζεται για μια Ελλάδα που θα βαδίζει σταθερά, τονίζει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου και σημειώνει: «ούτε στροφές δεξιά ούτε διεύρυνση προς το Κέντρο. Τα πράγματα είναι πιο απλά».
Για την άνοδο της ακροδεξιάς εκτιμά ότι είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί σημαντικά σύσσωμη την Ευρώπη και επισημαίνει ότι πρέπει με προσοχή να ελεγχθούν όλοι οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό.
«Οφείλουμε να το παρακολουθούμε με προσοχή και να ελέγξουμε τους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την άνοδο. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ωστόσο, εκτιμώ ότι οι μνήμες από την ακροδεξιά και τις πρακτικές της είναι πολύ νωπές. Σίγουρα δεν έχουμε κερδίσει το τέρας του φασισμού, έχουμε όμως καταφέρει, όλοι μαζί, να το κατανοήσουμε και να το περιορίσουμε», αναφέρει.
Αναφερόμενος στις επισημάνσεις των κ.κ Καραμανλή και Σαμαρά, σημειώνει πως «οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας και έχουν κρατήσει το τιμόνι της χώρας σταθερό σε δύσκολες εποχές. Έχουν απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, έχουν αξιολογηθεί και έχουν κάνει τις δικές τους επιλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μάθει να ακούει την κριτική και κυρίως να σέβεται τις απόψεις όλων των στελεχών και των μελών του κόμματος».
Σε ό,τι αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, τονίζει πως «παραμένουν χαμηλότερες σε σύγκριση με τον περασμένο Δεκέμβριο και την θέσπιση του νέου συστήματος τιμολογίων.
Ο ανταγωνισμός λειτουργεί αποτελεσματικά και οι περισσότερες εταιρίες προσφέρουν εκπτώσεις, καλύπτοντας εν μέρει ή πλήρως τις διακυμάνσεις των τιμών στην αγορά».

»Τι σηματοδοτεί για τη στρατηγική της κυβέρνησης η σφοδρή κριτική που άσκησαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς;
Οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας και έχουν κρατήσει το τιμόνι της χώρας σταθερό σε δύσκολες εποχές. Έχουν απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, έχουν αξιολογηθεί και έχουν κάνει τις δικές τους επιλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μάθει να ακούει την κριτική και κυρίως να σέβεται τις απόψεις όλων των στελεχών και των μελών του κόμματος. Για αυτό άλλωστε είδαμε πως σε νομοσχέδια που αφορούν στην υποκειμενική κρίση του καθενός δεν επιβλήθηκε κομματική πειθαρχία. Σεβαστές όλες οι απόψεις λοιπόν, αρκεί να δείχνουν και τον απαραίτητο σεβασμό οι εκφραστές τους, για αυτό καλό θα ήταν να μην συγχέουμε τις δύο ομιλίες των πρώην Πρωθυπουργών, με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η σημερινή Κυβέρνηση και με το έργο που επιτελείται. Μοναδικό μέλημα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

»Πιστεύετε ότι η Ν.Δ. πρέπει να κάνει στροφή προς τα δεξιά ή να συνεχίσει τη διεύρυνση προς το κέντρο;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία απευθύνθηκαν στον ελληνικό λαό παραθέτοντας ένα σαφές κυβερνητικό πρόγραμμα. Οι πολίτες έδωσαν ρητή εντολή στο Πρωθυπουργό να συνεχίσει το εκσυγχρονιστικό του έργο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως ένας φιλελεύθερος, κεντροδεξιός πολιτικός παραμένει πιστός στις δεσμεύσεις του. Ούτε στροφές δεξιά, ούτε διεύρυνση προς το κέντρο. Τα πράγματα είναι πιο απλά, όποιος είναι έτοιμος «να σπάσει αυγά», να δουλέψει για ένα κράτος σύγχρονο, ευέλικτο και καινοτόμο, όποιος δεν επιδεικνύει αλαζονικές συμπεριφορές αλλά εργάζεται για μία Ελλάδα που θα βαδίζει σταθερά, τολμηρά, πιο μπροστά, έχει θέση στην Νέα Δημοκρατία.

»Οι εξελίξεις στη Γαλλία μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες και στην Ελλάδα;
Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί σημαντικά σύσσωμη την ευρωπαϊκή οικογένεια. Οφείλουμε να το παρακολουθούμε με προσοχή και να ελέγξουμε τους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την άνοδο. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ωστόσο, εκτιμώ ότι οι μνήμες από την ακροδεξιά και τις πρακτικές της είναι πολύ νωπές. Σίγουρα δεν έχουμε κερδίσει το τέρας του φασισμού, έχουμε όμως καταφέρει, όλοι μαζί, να το κατανοήσουμε και να το περιορίσουμε.

»Πώς πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τη νέα αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος;
Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος παραμένουν χαμηλότερες σε σύγκριση με τον περασμένο Δεκέμβριο και την θέσπιση του νέου συστήματος τιμολογίων. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί αποτελεσματικά και οι περισσότερες εταιρίες προσφέρουν εκπτώσεις, καλύπτοντας εν μέρει ή πλήρως τις διακυμάνσεις των τιμών στην αγορά. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει κατά μέτωπο τα προβλήματα που υπάρχουν και έχει αποδείξει ότι στηρίζει τα νοικοκυριά, με όλα τα εργαλεία που διαθέτει, όταν υπάρχει ανάγκη. Παρότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο, είναι δεδομένο ότι αν σημειωθούν σημαντικές αυξήσεις στο ρεύμα για τους καταναλωτές, η Κυβέρνηση θα επέμβει, όπως κάνει κάθε φορά, λαμβάνοντας νέα μέτρα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή