Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2025

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλία Ζελένσκι-Μπάϊντεν – «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος διαψεύδοντας φήμες ότι έχει εγκαταλείψει την Ουκρανία, και διαβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται στο Κίεβο, επικοινώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, προκειμένου συγκρότηση αντιπολεμικού συνασπισμού. 

Αργότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέροντας τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Τζον Μπάιντεν, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για την «σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ».

«Η ενίσχυση των κυρώσεων, η συγκεκριμένη αμυντική βοήθεια και ένας αντιπολεμικός συνασπισμός συζητήθηκαν μόλις με τον Αμερικανό πρόεδρο. Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για την σθεναρή υποστήριξή τους» έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Twitter.

Κρεμλίνο: «Χάθηκε» η επικοινωνία με το Κίεβο για τις συνομιλίες
Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, ότι η ουκρανική πλευρά απαντώντας στην πρόταση της Μόσχας να διεξαχθούν οι συνομιλίες στο Μινσκ, αντιπρότεινε ως τόπο διεξαγωγής των συνομιλιών την Βαρσοβία και εν συνεχεία χάθηκε η επικοινωνία.

«Έπειτα από μια σύντομη διακοπή οι Ουκρανοί δήλωσαν ότι θα επανεξετάσουν την πρόταση για το Μινσκ και ότι θέλουν τώρα να πάνε στην Βαρσοβία και μετά αποσύρθηκαν εντελώς από την επικοινωνία, κάνοντας παύση», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο θεωρεί εξαιρετικά επικίνδυνο, το ότι οι εθνικιστές αναπτύσσουν πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, δήλωσε επίσης ο Πεσκόφ.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή