Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά με σπανάκι και σολομό στο φούρνο

Υλικά

  • 500 γρ. πένες βρασμένες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 μεσαίο πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 600 γρ. σολομό φιλέτο (χωρίς πέτσα, κομμένο σε μεγάλους κύβους)
  • 6 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • 30 γρ. μαϊντανό
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • Αλατι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  • Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6-8) και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 5 – 6 λεπτά.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σπανάκι και τα βρασμένα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε. Μόλις το σπανάκι έχει μαραθεί, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε.
  • Παράλληλα, σε μία επιφάνεια κοπής κόβουμε τον σολομό σε κύβους 5×5 εκατοστών και τα αλατοπιπερώνουμε.
  • Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα λάιμ, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ.
  • Σε ένα multi προσθέτουμε τη φρυγανιά, το μαϊντανό και την παρμεζάνα και πολτοποιούμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε όλο το μείγμα πάνω από το περιεχόμενο του πυρέξ.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 10 – 12 λεπτά.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή