Η συνταγή της ημέρας: Λαγωτό

Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 600 γρ. ντομάτες
- 5 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/8 κ.γ. γαρίφαλο
- 500 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Για τις πατάτες
- 500 γρ. πατάτες, βρασμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 20 γρ. καρυδόψιχα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
- Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το νερό, αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε την καρυδόψιχα. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε την καρυδόψιχα στο μπλέντερ, προσθέτουμε την φρυγανιά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε τη σκόνη από τα καρύδια και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και αφαιρούμε.
Για τις πατάτες
- Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το θυμάρι και πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν οι πατάτες.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, καρύδια, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Προηγούμενο άρθρο
Εξαδάκτυλος: Αποποιούμαι των προνομίων του ακαταδίωκτου
Επόμενο άρθρο
Φοβούνται για διασυρμό »
Σχετικά Άρθρα
Δείτε πως να διατηρήσετε το ψωμί περισσότερες μέρες
04/08/2025 - 18:30
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης