H συνταγή της ημέρας: Εύκολα λαχματζούν

Το αγαπημένο μας street food τώρα και στο σπίτι μας με μια πανεύκολη συνταγή.
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. κιμά αρνίσιο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 πίτες για σουβλάκι
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- κόλιανδρο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα για 8-10 λεπτά.
- Βάζουμε το κύμινο, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στο γκριλ.
- Τοποθετούμε τις πίτες για σουβλάκι σε ταψιά καλυμμένα με λαδόκολλα και μοιράζουμε τον κιμά. Τον απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
- Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε πως να διατηρήσετε το ψωμί περισσότερες μέρες
04/08/2025 - 18:30
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης