Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2025

Η συνταγή της ημέρας: Tραγανές πατάτες ψητές στον φούρνο (video)

 Οι πιο τραγανές και νόστιμες πατάτες φούρνου για να συνοδέψετε κάθε φαγητό σας.

Συστατικά

•    1 κιλό πατάτες

•    2 λεμόνια

•    1 ½ λίτρο νερό

•    1-2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη

•    2 σκ. σκόρδο

•    75 γρ. ελαιόλαδο

•    30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 

•    αλάτι

•    πιπέρι

•    1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

•    σερβίρουμε με μπιφτέκια κοτόπουλο

Μέθοδος Εκτέλεσης

•    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

•    Βάζουμε στον φούρνο το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για να κάψει.

•    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια αλλιώς εάν ειναι μικρές σε 2-3 κομμάτια.

•    Χαράζουμε με το μαχαίρι κάθε κομμάτι πατάτας σε 2-3 σημεία.

•    Μεταφέρουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό από 2 λεμόνια, ολόκληρα τα λεμόνια, αλάτι και 1 ½ λίτρο νερό.

•    Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό περιμένουμε 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

•    Μόλις είναι έτοιμες στραγγίζουμε κατευθείαν τις πατάτες σε ενα σουρωτήρι για να αφυδατωθούν.

•    Αφαιρούμε τα λεμόνια και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία από τις πατάτες.

•    Σε ένα μπόλ βάζουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες, την πάπρικα, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι.

•    Κουνάμε το μπολ για να ανακατευτούν όλα τα υλικά.

•    Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε γρήγορα μέσα τις πατάτες.

•    Τις απλώνουμε και βάζουμε κατευθείαν το ταψί στον φούρνο.

•    Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

•    Γυρίζουμε τις πατάτες κάθε 10 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

•    Αφαιρούμε απο τον φούρνο και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή