«Φωτιά» στον χώρο της ξηλείας με την υπόθεση Shelman

Αναστάτωση προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Kontra News αναφορικά με την υπόθεση εκποίησης της ξυλοβιομηχανίας Shelman με μεγάλο ποσοστό κρατικού χρήματος. 

Όπως μάθαμε, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας(πρώην ΕΤΕΑΝ) Αντώνης Γεωργακάκης, σκέφτεται ξανά τη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς έχει αντιληφθεί ότι η παραμικρή παρέκκλιση από τους αυστηρούς κανόνες με τους οποίους λειτουργεί η Τράπεζα, μπορεί να προκαλέσει τεράστιο θέμα αφού θα πρόκειται για ένα πιθανό σκάνδαλο στο χώρο της ξυλείας.

Οσον αφορά στη μικρομεσαία επιχείρηση εμπορίας ξυλείας η οποία «ορέγεται» τη Shelman και τα τεράστια περιουσιακά της στοιχεία και εξοπλισμό του εργοστασίου της Κομοτηνής έναντι πινακίου φακής, οι εκπρόσωποί της (Ε.Σ. & Α.Δ.) ξέρουν καλάότι δεν διαθέτουν τα πραγματικά εχέγγυα αλλά και την εμπειρία για την εξαγορά της άλλοτε κραταίας ξυλοβιομηχανίας. Παρόλα αυτά, καταβάλλουν προσπάθειες, χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες που έχουν, για να χρησιμοποιήσουν κρατικά κεφάλαια(άνω του ποσοστού που υποδεικνύει ο νόμος) προκειμένου να γίνουν κύριοι μιας βιομηχανίας, η οποία κάποτε ήταν η πρώτη στα Βαλκάνια στο είδος της. 

Εν τω μεταξύ, μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε ολόκληρο το χώρο της ξυλοβιομηχανίας και ειδικά στη Βόρειας Ελλάδα, καθώς όλοι απορούν για το πως μια μικρομεσαία ξυλεμπορική επιχείρηση, με πραγματικά μηδενική εμπειρία στην παραγωγή ξυλείας, θα αναλάβει (πιθανότατα) «χαριστικά», τη λειτουργία της πολύπαθης Shelman.

Είναι δυνατόν να συζητάει ο κ. Γεωργακάκης, να τοποθετηθούν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και μάλιστα σε τέτοιους καιρούς, σε ένα εκ προοιμίου καταδικασμένο εγχείρημα; Αυτές δεν είναι τακτικές της Ελλάδα της ανάπτυξης αλλά παλαιές τακτικές από την Ελλάδα της ρεμούλας, των ημέτερων και των πολιτικών γνωριμιών… Έτσι, ούτε η ανεργία καταπολεμείται ούτε νέες επενδύσεις θα έρθουν.Και είναι σαφές ότι σε περίπτωση που κάτι προχωρήσει το οποίο ξεφεύγει των προσταγών του νόμου και των αυστηρών κανονισμών, οι αρχές προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και οι οικονομικοί εισαγγελείς θα πιάσουν δουλειά. 

Καλό επίσης θα ήταν η πολιτική ηγεσία που προΐσταται της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας να έχει ανοιχτά τα μάτια της και μετά σπεύδει να μαζέψει τα… αμάζευτα γιατί το θέμα έχει πάρει πλέον μεγάλη δημοσιότητα.

 Στην υπόθεση αυτή δε θα σταματήσουμε να αναφερόμαστε όσο υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, όσο υπάρχουν απλήρωτες οφειλές στον ΕΦΚΑ και στην Εφορία, όσο υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πλουτίσουν εις βάρος του Δημοσίου, (δηλαδή εις βάρος του λαού), όσο υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί που η αδιαφορία τους μπορεί άμεσα να επιφέρει το κλείσιμο ομοειδών επιχειρήσεων, πράγμα το οποίο θα σημαίνει ότι θα σταλούν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενοι. 

 Όποιος αποφασίσει να συμμετέχει σε αυτό το πιθανό σκάνδαλο θα πρέπει και να αναλάβει τις ευθύνες του. Και είναι σίγουρο ότι ο κ. Γεωργακάκης και το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Τράπεζας θα προασπίσουν το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς παρεκκλίσεις από τα όσο ο νόμος ορίζει στο θέμα της εκποίησης της Shelman.

’Φωτιά’’ στον χώρο της ξηλείας με την υπόθεση Shelman ’Φωτιά’’ στον χώρο της ξηλείας με την υπόθεση Shelman

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή