Η συνταγή της ημέρας: Πώς να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο

Υλικά για 4-6 άτομα
- 1.200 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα
- 900 γρ. ζάχαρη
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
- Κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες και τα τοποθετείτε στο multi. Αλέθετε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια.
- Τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα τα πολτοποιημένα ροδάκινα με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
- Αφήνετε σε δυνατή φωτιά να πάρουν μια βράση, έπειτα χαμηλώνετε την ένταση και σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά ακόμη.
- Σταδιακά ανακατεύετε τη μαρμελάδα για να μην κολλήσει.
- Στο τέλος προσθέτετε τις σταγόνες λεμονιού και τοποθετείτε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα.
Προηγούμενο άρθρο
Ο μύθος για το «γονίδιο της ομοφυλοφιλίας»
Σχετικά Άρθρα
Δείτε πως να διατηρήσετε το ψωμί περισσότερες μέρες
04/08/2025 - 18:30
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης