Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο εύκολα και γρήγορα γεμιστά

Αν υπάρχει ένα πιάτο που «φωνάζει» ελληνικό καλοκαίρι, είναι τα γεμιστά.

Όλοι όταν ακούμε γεμιστά έχουμε στο μυαλό μας τα μυρωδάτα γεμιστά της γιαγιάς, τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια στο χωριό.

Σας έχουμε λοιπόν την πιο εύκολη, γρήγορη και καλοκαιρινή συνταγή για γεμιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε: 

  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
  • 5 πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 10 κ.σ. ρύζι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Για αυτά τα εύκολα και γρήγορα γεμιστά, ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά. Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Αφαιρούμε καπάκι – φέτα  κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.

 

Για τη γέμιση:

  • Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τ’ αλέθουμε.
  • Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
  • Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.
  • Σκεπάζουμε με καπάκι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή