Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2026

Έβρος: Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Σουφλί – Επιχειρούν 220 πυροσβέστες

Flash Reading by Kontra AI
  • Η μεγάλη πυρκαγιά στο Σουφλί, που πέρασε από τη Βουλγαρία, συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη παρά τις προσπάθειες.
  • Επιχειρούν 220 πυροσβέστες, 48 οχήματα, και ενισχύονται με 30 δασοκομάντος από την Ελευσίνα για τον περιορισμό της.
  • Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ ο υπαρχηγός Αναστάσιος Παππάς συντονίζει τις δυνάμεις.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στο Σουφλί, η οποία πέρασε από τη Βουλγαρία στο ελληνικό έδαφος και εξακολουθεί να μαίνεται, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει δύσκολη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν για τον περιορισμό της φωτιάς και την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσής της.

Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν πλέον 220 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης, 4ης, 5ης, 7ης και 21ης ΕΜΟΔΕ.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης 48 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων με ακόμη 30 δασοκομάντος της 1ης ΕΜΟΔΕ.

Οι δασοκομάντος μεταφέρονται αεροπορικώς από την Ελευσίνα στην Αλεξανδρούπολη με αεροσκάφος C-27 και στη συνέχεια θα προωθηθούν στο μέτωπο της φωτιάς.

Μεγάλη επιχείρηση και από αέρος

Ισχυρές είναι και οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν διατεθεί 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, με ένα από τα ελικόπτερα να χρησιμοποιείται για τον συντονισμό των εναέριων μέσων.

Η συνδρομή των εναέριων μέσων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Στο Σουφλί ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής

Στην περιοχή μεταβαίνει και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αναστάσιος Παππάς, με επιπλέον ελικόπτερο, προκειμένου να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο.

Μέχρι στιγμής, η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται με στόχο τον περιορισμό του μετώπου και την προστασία της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή